Home / Aer conditionat / Aer conditionat pentru apartament –  review Daewoo DSB-F1283ELH-V

Aer conditionat pentru apartament –  review Daewoo DSB-F1283ELH-V

Daewoo, dincolo de faptul ca nu sunt chiar la nivelul unor firme sud-coreene precum Samsung sau LG, au totusi in spate o istorie destul de lunga si un brand cu nume. Iar aparatele de aer conditionat trebuie si ele sa dovedeasca faptul ca sunt unele de calitate.

Un avantaj al unora dintre ele, asa cum este si Daewoo DSB-F1283ELH-V Inverter, este si pretul, acesta fiind unul destul de scazut pentru un aparat de aer conditionat. Nu, el nu este cel mai ieftin model posibil, dar exista si multe altele cu mult mai scumpe decat el. Acestea fiind spuse, cum vara este inca in drepturi, sa vedem daca aparatul este o solutie buna pentru a fi montat si pentru a oferi un nivel de confort superior cumparatorilor care apeleaza la el.

Aspect

Nu se poate spune ca aparatul este unul cu un design aparte, pentru ca pur si simplu nu este. Are insa un aspect elegant care se potriveste in orice locuinta si tocmai de aceea nu i se pot reprosa prea multe lucruri. Pe de alta parte, faptul ca are si un afisaj LED pentru temperatura si cateva butoane pe langa cele de pe telecomanda este si el de ajutor in luarea unei hotarari. Iar dimensiunile sale sunt unele medii pentru ambele unitati, deci cu siguranta ca aparatul va arata destul de bine in orice locuinta.

Utilitate si functii

Daewoo DSB-F1283ELH-V face parte din categoria aparatelor de aer conditionat care au o capacitate medie de racire. Aceasta se ridica la 12000 BTU, suficient pentru o locuinta cu maxim doua camere.

Daca aveti o casa sau un apartament cu o suprafata superioara, nu prea are rost sa va indreptati atentia catre un astfel de aparat, fiind mai potrivit unul de 18000 BTU sau mai mult. Insa pentru suprafete mai mici acesta este foarte bun.

O functie interesanta este iFeel – un senzor plasat pe telecomanda trimite informatii exacte despre temperatura catre unitatea interioara ce ajusteaza astfel mai eficient fluxul de aer pentru atingerea unei temperaturi perfecte in camera.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este unul dintre cele mai bune din clasa lui. Cu siguranta ca la acest lucru contribuie si sistemul Inverter, dar, plasandu-se in clasa A++ la racire (doar A la incalzire, dar pana la urma nu aceasta este utilizarea lui de baza), aparatul este greu de intrecut de catre celelalte modele care sunt asemanatoare ca pret cu el.

Calitatea sistemelor si functiilor suplimentare este insa una care fluctueaza, din pacate. Asta inseamna ca unele se ridica la inaltimea stabilita de clasa energetica, iar altele nu.

Sistemul de filtrare este unul ok, si conform fisei tehnice este antibacterian si reimprospateaza aerul satfisfacator.

In rest, insa, aparatul arata ca are si calitati. Beneficiaza de functii precum auto restart, timer (pentru a seta pornirea lui la o anumita ora), dar si mod Sleep (acesta regland automat functionarea pe timp de noapte). Nu in ultimul rand, aparatul are si trei trepte de putere, setarea realizandu-se in functie de temperatura.

Nu lipsesc dezumidificarea, ventilarea camerei si modul Turbo pentru cazurile cand temperatura este foarte ridicata.

Nivelul de zgomot in functionare este foarte redus, deci se poate dormi noaptea cu el pornit fara a fi deranjant.

Daewoo DSB-F1283ELH-V Inverter, fara a fi un aparat de aer conditionat foarte avansat, reuseste sa fie macar unul util in orice locuinta. Iar pretul sau nu este unul prea mare, asa ca foarte multa lume si-l poate permite.

Principalele sale avantaje sunt nivelul de zgomot foarte redus si  eficienta energetica si, chiar daca mai are functii care ii lipsesc, probabil ca la banii ceruti pe el ofera suficient de multe motive pentru a fi cumparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *