Home / Proiector laser / Cel mai bun proiector laser pentru petreceri !

Cel mai bun proiector laser pentru petreceri !

Petrecerea de Craciun sau petrecerile normale intre rude, priteni si vecini ar trebui sa fie animate toate de un proiector laser. Este clar ca in prezent nu mai sunt moderne acele petreceri pe care sa le dai in fata televizorului ci se prefera petrecerile care au sistem audio, muzica buna si care sunt acompaniate de catre un proiector laser. Ele nu doar ca vor anima atmosfera dar copiii vor adora si luminitele si adultii se vor simti mult mai bine in atmosfera similara celei din restaurante sau cluburi.

Proiectoarele laser pot sa produca o atmosfera foarte intensa care va putea inlocui cu mare succes instalatiile costisitoare care consuma multa energie. Proiectoarele laser pentru petreceri nu au preturi mari si pot sa fie folosite in varii ocazii si in familie dar si la petreceri mari si fastuoase.

Trebuie sa tii cont de mai multe lucruri atunci cand iti cumperi un proiector laser si in acest articol vom patrunde mai mult in zona tehnica a lucrurilor pentru ca un proiector laser se va cumpara tinand cont si de chestiunile tehnice.

Cum alegi un proiector laser in functie de cele mai importante caracteristici ale sale

Puterea laserului
Puterea laserului este masurata in milliwati sau wati. 1000 mW = 1 W. Pentru a cunoaste puterea unui proiector laser, NU te baza exclusiv pe eticheta Avertisment / pericol sau pe numele / numarul modelului.
 Eticheta de avertizare necesara pentru echipamentul laser va stabili un nivel de putere care sa fie la sau peste valoarea maxima pe care o poate produce laserul. In unele cazuri, nivelul de putere declarat al etichetei de avertizare / pericol poate fi cu mult peste limita maxima pe care laserul ar putea sa o produca vreodata.
 In mod similar, numele unui laser sau numarul modelului poate reflecta sau nu valoarea exacta a puterii fasciculului laser.
Producatorii sunt diferiti si au modalitati diferite de a specifica puterea de iesire a proiectoarelor laser. Cele doua metode majore sunt: 1) specificarea puterii totale a laserului care iese din fereastra de iesire si 2) specificarea puterii totale a laserului masurata in interiorul proiectorului. Aceste doua metode sunt diferite si sunt descrise mai jos.

Este important sa intelegi diferenta. Asta pentru ca:
1) Puterea totala care iese din fereastra de iesire este cea cu care vei lucra de fapt in timpul functionarii.
2) Puterea totala care iese din fereastra de iesire este utilizata pentru majoritatea calculelor si masuratorilor pentru conformitate cu siguranta laserului; de exemplu, pentru a determina puterea maxima la care ar putea fi expus un interpret, o scena sau un public. (Puterea din interiorul proiectorului este luata in considerare numai pentru a determina expunerea potentiala a tehnicienilor in timpul lucrarilor de intretinere).

Indiferent de metoda utilizata pentru determinarea specificatiilor, se masoara doar lumina laser vizibila. Unele tipuri de laser produc lumina infrarosie invizibila pe aceeasi cale a fasciculului (coaxial) ca lumina vizibila. Daca se utilizeaza un contor de energie care este sensibil atat la IR, cat si la cel vizibil, iar persoana care masoara nu ia masuri suplimentare pentru a elimina IR, citirea contorului poate indica in mod eronat ca lumina vizibila este mai puternica decat cea reala.

De asemenea, unii producatori pot oferi in mod intentionat “spatiu liber” pe laser, de obicei aproximativ 10% din puterea specificata.

Divergenta
Divergenta este o masura a ratei la care se raspandeste fasciculul.
 Distributia fasciculului scurt, cum ar fi mai putin de 1 milliradian, are ca rezultat un fascicul ingust. Tehnologia cu laser din fibra si laserele OPSL au o divergenta foarte scazuta de aproximativ 0,2 milradinieni.
 Pentru laserele cu diode si DPSS clasa 4 (peste 500 milliwati), divergenta va fi in mod obisnuit in intervalul 1-3 miliradiani.

Ai putea sau nu sa vezi divergentele enumerate in specificatii. Un motiv pentru a nu lista divergentele este faptul ca divergenta poate fi dificil de masurat. De asemenea, un laser poate schimba divergenta in functie de setarea puterii; la o putere redusa, divergenta va fi mai mica (mai restransa) decat atunci cand laserul este setat pana la o putere maxima.

Implicatii privind siguranta
Toti ceilalti factori, cum ar fi puterea fiind egali, un fascicul de divergenta redusa reprezinta un risc potential mai mare pentru siguranta decat un fascicul de divergenta mare. Un fascicul ingust concentreaza mai multa lumina intr-o anumita zona, comparativ cu o raza mai larga de aceeasi putere.
La o petrecere, totusi, este posibil sa se reduca puterea unui fascicule de divergenta mica pentru a obtine acelasi efect vizual ca un fascicul mai mare, mai larg. Deci, acest lucru ar putea ajuta la egalizarea riscului potential de siguranta.

Proiectoare color multiple
La proiectoarele care utilizeaza mai multe tipuri de laser, cum ar fi un laser RGB “cu lumina alba”, o caracteristica pe care o cautati este diferenta dintre fiecare culoare aproximativ egala. In caz contrar, o linie trasata cu laser poate avea muchii colorate, deoarece unele linii vor fi “mai groase” decat celelalte.

Culorile disponibile ale proiectorului sunt de obicei specificate atat in putere, cat si in nanometri. Acesta din urma determina culoarea fasciculului. Luminozitatea vizibila este in intervalul de la aproximativ 400 nanometri (violet) la 700 nm (rosu adanc).

Echilibrul culorilor: pentru a obtine o buna combinatie de lumina alba, aveti nevoie de mai mult rosu si albastru decat verde. Acest lucru se datoreaza faptului ca ochiul uman este mai sensibil la lumina verde decat la rosu sau albastru.

Este posibil ca balanta exacta sa nu conteze, deoarece proiectorul cu laser si / sau software-ul de control vor putea sa ajusteze exact cantitatea de amestec rosu, verde si albastru. In general, ceea ce nu doresti este un dezechilibru brut in care arunci prea multa culoare pentru a obtine albul bun.

Lungimile de unda: Lungimea de unda exacta rosie sau albastra poate fi importanta. Un laser cu un rosu de 633 nm apare de aproximativ opt ori mai stralucitor decat un laser cu aceeasi putere, dar cu o lungime de unda de 670 nm.

Viteza scanerului
Viteza scanerului este un factor cheie in determinarea celei mai bune utilizari a unui proiector cu laser.
 Pentru grafica, scanerele trebuie sa fie capabile sa “se opreasca pe un loc” pentru a crea desene si texte ascutite. Cu cat scanerul este mai rapid, cu atat este mai detaliata o imagine inainte de a incepe sa palpaie.
 Pentru efectele aeriene, viteza scanerelor este mai putin importanta. Efectele aeriene excelente pot fi obtinute cu scanere relativ mai lente, deoarece modelele folosite pentru majoritatea efectelor aeriene nu sunt la fel de complicate ca modelele grafice.

Viteza scanerului este masurata utilizand modelul de testare ILDA. Exista un numar de parametri diferiti de scanner si de tip “blanking / color”, care sunt testate prin analizarea modului in care sunt desenate formele si modul in care se aliniaza.

Rezultatul este de obicei dat in “mii de puncte pe secunda” sau “K”; de exemplu, “30.000 de puncte pe secunda” sau “30K”.

Numerele mari “K” indica viteze mai rapide de scanare. Cu toate acestea, exista o relatie complexa intre viteza, precizie, longevitatea scanerelor si caracterul adecvat al oglinzilor scanerului pentru un anumit tip de laser. Numerele mai mari “K” nu sunt intotdeauna “mai bune”, iar unele proiectoare laser necesita scanere cu numere mai mici “K” pentru a obtine o luminozitate maxima.

Unghiul de scanare
Multi proiectoare au o intrare ILDA. Acesta este un conector DB-25 care permite introducerea semnalelor de la un computer sau alt sistem de control extern al laserului. (
Ai grija; doar pentru ca exista un conector DB-25 si este etichetat “ILDA” nu inseamna neaparat ca este cablat corect. De exemplu, am vazut proiectoare care puteau (fara siguranta!) sa emita un fascicule atunci cand ar fi trebuit sa fie oprite.

Proiectoarele pot avea, de asemenea, controlere laser incorporate. Acestea pot avea conexiuni Ethernet sau alte tipuri de conectori pentru a permite controlul la distanta. Anumite proiectoare pot fi controlate de protocolul de iluminare in faza DMX.

Un proiector poate contine comenzi care schimba direct semnalele laser. Acest lucru poate fi convenabil pentru configurarea proiectorului fara a fi nevoie sa schimbati software-ul de control al laserului.

De exemplu, un comutator de inversare X va inversa axa X; aceasta face o imagine in oglinda – foarte utila daca schimbi locul de proiectare. De asemenea, pot exista controale pentru a ajusta dimensiunea si pozitia axelor X (orizontala) si Y (verticala).

Clasa de siguranta a laserului
Specificatiile trebuie sa precizeze clasa de siguranta a laserului. Aceasta va fi de asemenea imprimata pe eticheta de siguranta a laserului.

Clasa indica potentialul de pericol al produsului laser in conditii de masurare specifice si functionare normala si nu este neaparat o masura a puterii totale a laserului.

Clasa 3B este destinata proiectoarelor cu o putere totala de iesire cuprinsa intre 5 si 500 milliwati si clasa 4 pentru proiectoare cu putere de 500 mW sau mai mult.

Unele proiectoare cu costuri foarte scazute pot fi clasa 3R (FDA / CDRH Class IIIa), care este cuprinsa intre 1 si 5 milliwati. Totusi, 5 milliwati nu sunt foarte vizibili iar un astfel de proiector este potrivit pentru o casa mica.

In general, proiectoarele laser semi-pro si profesionale vor fi clasa 3B sau 4.

Siguranta
Majoritatea tarilor au legi privind siguranta laserului care necesita anumite caracteristici ale unui proiector. De exemplu, in Europa, proiectoarele trebuie sa aiba caracteristicile de siguranta specificate de standardul de siguranta a produselor laser EN 60825-1: 2014 pentru a respecta cerintele de marcare “CE”.

Printre alte caracteristici de siguranta vom enumera:

• Un buton sau alta metoda pentru a te asigura ca proiectorul nu poate fi pornit decat de catre o persoana autorizata.

• O capabilitate de a termina de la distanta toate emisiile laser care uneori se numeste “conector de interblocare la distanta”. In unele cazuri, proiectoarele vor avea un port pe spatele laserului care permite conectarea unei cutii de urgenta. Un buton mare si uneori un comutator cheie care va permite ca emisiile laserului sa fie imediat intrerupte in caz de urgenta. Unele proiectoare sau instalatii cu laser prezinta alte modalitati de a indeplini aceasta cerinta, dar in toate cazurile ar trebui sa existe un mijloc de incredere de a termina instantaneu toate emisiile laser pentru siguranta, in afara de tragerea cablului de alimentare din priza sau ceva similar.

• Resetarea sursei de alimentare. Daca se pierde energia la proiector, ca la o intrerupere a alimentarii sau daca conexiunea de interblocare este intrerupta, laserul nu va reporni automat dupa ce alimentarea este restabilita. In schimb, operatorul trebuie sa reporneasca manual laserul dupa restabilirea alimentarii.

• Un indicator de emisii. Aceasta este de obicei o lumina; indica mai mult decat doar ca proiectorul este pornit. Aceasta indica faptul ca lumina laser este pe cale sa inceapa sa apara sau este de fapt emisa.

• Etichetarea corecta. Aceasta include o eticheta cu diafragma, eticheta de avertizare cu laser “Atentie” si numele si adresa producatorului.

In plus fata de caracteristicile de siguranta ale laserului, proiectorul poate avea si alte caracteristici cum ar fi o cheie pentru un cablu de siguranta, astfel incat daca proiectorul aluneca din suportul sau de prindere, cablul va prinde proiectorul.

Unele proiectoare pot avea caracteristici suplimentare de siguranta, cum ar fi capacitatea de a monitoriza puterea laserului pentru a realia scanarea publicului. Acestea pot fi integrate sau pot fi optionale si suplimentare.

Daca nu ai un astfel de sistem de siguranta, in mod normal nu poti face scanarea publicului cu proiectorul – fasciculul trebuie proiectat astfel incat sa nu deranjeze audienta. (Pot exista metode alternative de scanare a publicului care nu necesita monitorizare de catre proiector.)

Cele mai bune proiectoare laser gasite de noi

Lampa Proiector Laser a Cerului Instelat pe Timp de Noapte


Aceasta lampa care imita aspectul univesului se poate aseza cel mai bine pe pervaz pentru a se obtine un efect luminos al stelelor de la fereastra. Aceasta senzatie placuta si neobisnuita in acelasi timp pentru cei aflati inauntrul sau in afara camerei. Lampa aceasta se poate amplasa inclusiv sub pradul de Craciun si este un proiector laser pentru Craciun ideal. Efectul va fi unul foarte intim si foarte frumos. Lampa functioneaza cu baterii, este o lampa dinamica si unele stele se sting in timp ce altele apar alternativ la fel ca si luminile din instalatia de Craciun. Lumina produsa de aceasta lampa confera o stare de bine si de liniste absolut ideala in special in camera copilului unde va functiona foarte bine seara. Efectele pentru iluminare sunt diferite si sunt foarte placute si pentru copii dar si pentru adulti. Lampa are un adaptor inclus care le permite utilziatorilor sa o porneasca chiar si atunci cand lampa nu are baterie. Dimensiunile proiectorului sunt medii si pachetul cuprinde si un mini proiector de stele si un ghid de utilizare. Este incadrata in aceasta clasa de eficienta energetica A++ acest lucru insemnand ca nu va consuma mult. Are si un bec de tipul Led si un soclu tip LED intrerupator clasic si se incadreaza bine in orice buget cu un pret foarte bun.

Ce ar putea fi mai interesant si mai placut decat sa fie pusa in casa atmosfera foarte relaxanta de afara? Ce ar putea fi mai frumos decat sa fie stelele sa fie proiectate pe tavan si pe pereti. In mod sigur in intuneric deplin sau in semi intuneric, la o petrecere de Craciun sau dupa, musafirii se vor simti mai bine stiind ca atmosfera creata este placuta si intima.

Vezi pret actualizat

Proiector jocuri de lumini LED tip moonflower cu laser si stroboscop integrat, telecomanda inclusa, Beamz Terminator III


Acest proiector are o telecomanda IR inclusa si o portabilitate foarte buna. Poate fi controlat audio si laserul creaza mai multe efecte si jocuri tinand cont de muzica redata. Laserul se alimenteaza la 240 V si nu are dimensiuni foarte mari care vor atrage atentia, si o greutate cu putin peste 2 kg. proiectorul poate fi folosit in interior, in casa cat si in salile de spectacole, restaurante si cluburi, in pensiuni si restaurante, pentru petrecerea frumoasa de Revelion si nu numai. Acest proiector isi va gasi rapid intrebuintarea si pentru alte petreceri in familie si este un instrument util daca petrecerea este anosta si neanimata si ai nevoie de ceva in plus fata de muzica si mancare.

Acesta este un model de proiector foarte placut pentru Craciun si sarbatorile de iarna si in general pentru toate tipurile de petrecere. Proiectorul are si efecte de lumini spectaculoase, cu laser si un stroboscop integrat.

Proiectorul cu Led
va reusi sa anime toate petrecerile indiferent de cate de plictisitoare par la inceput. Ca si culori acest laser are o lumina rosie si una verde. Combinatia este cea mai reusita mai ales pentru petrecerile de Craciun sau petrecerile de anul nou, pentru toate tipurile din petrecerile din timpul sarbatorilor de iarna.

Vezi pret actualizat

Proiector Disco Laser, stele miscatoare rosii & verzi


Acesta este un mini proiector de lumini care au laser de tipul Disco Laser cu stele in miscare verzi si rosii ar fi perfect orice petrecere de Craciun si petrecerile in familie, aniversari si onomastice sarbatorite cu fast, cu prieteni si cu mese bogate si cu muzica foarte buna si jocuri de lumini. Acest proiector este foarte simplu si usor de folosit si exista posibilitatea de a fi setat manual pentru a putea crea efecte luminoase in ritmul muzicii datorita microfonului integrat pe care il are. Acest produs va afisa si luminite verzi si rosii sub forma de stelute sau ploaie de stele. Se va activa suntetul si utilizatorul are posibilitatea de a alege frecventa si de a schimba efectele de lumina pentru a emite mai multe flash-uri cum ar fi cele din discoteci si cluburi.

Acest proiector este deopotriva util dar si foarte placut si nu ocupa foarte mult spatiu si nici nu atrage atentia in mod negativ. De asemenea, are si un buton de selectare a functiilor pentru a functiona normal, stroboscop cu laser si modul oprit. Se controleaza automat stroboscop sau prin activarea vocii, are un reglaj in ceea ce priveste rotirea razelor laser si butonul de reglaj pentru raspunsul strobo al laserului care este in functie de muzica sau in mod automat. Acest aparat are si un microfon incorporat pentru a urmari muzica si potentiometrul. Carcasa este albastra. Acest laser este incadrat in clasa III B avand un ventilator pentru a racirea integrata. Vine la pachet cu trepiedul pentru asezarea proiectorului pe suprafata plana si alimentatorul.

Vezi pret actualizat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *