Home / Ghiduri / Ghid pentru alegerea unui aparat de tuns

Ghid pentru alegerea unui aparat de tuns

Ghidul DeCumparat pentru achizitia unui aparat de tuns

Termenul de ‘aparat de tuns’ poate sa cuprinda mai multe dispozitive – desi in general este folosit pentru o unealta destinata sa tunda parul de pe cap; un trimmer are un cap de taiere mai mic si lame mai fine – prin urmare se pot imparti in aparate de tuns mai potrivite pentru aranjarea barbii (care pot fi folosite si pentru parul corporal) si aparate de ras electrice care ai rolul de a inlatura barba in totalitate (unele modele au si un mod trimmer care doar scurteaza barba)

Sa realizati la ce anume o sa folositi aparatul de tuns este primul pas spre achizitia unui model potrivit. Urmatorul lucru de luat in considerare este tipul de par pe care o sa-l tundeti. Este moale, subtire si delicat, sau este tare, tepos si dur? In cazul primului tip de par aproape orice aparat de tuns va fi suficient. Parul subtire nu are nevoie de o putere foarte mare pentru a fi tuns.

In cazul celui de-al doilea tip, un aparat ieftin, cu o putere mica ar putea prezenta probleme serioase, iar in acest caz uitati-va dupa un model cu un acumulator de capacitate mare, sau cu cablu.

Alege cele mai bune trasaturi de care ai nevoie

philips-hair-clipper-use-1024x641

Aparat de tuns cu, sau fara fir

Gandeste-te cat de important este pentru tine sa ai un aparat portabil. Daca este, atunci ai noroc. Majoritatea aparatelor de tuns sunt fara fir si reincarcabile. Multumita inovatiilor in tehnologia cu baterii Li-Ion, o putere mare poate fi ambalata intr-un dispozitiv de mici dimensiuni pentru un minim de 45 de minute de autonomie. In prezent majoritatea aparatelor de tuns ofera aceasta autonomie. Ia in considerare un aparat cu fir doar daca ai nevoie de ore intregi in care aparatul sa functioneze la putere maxima.

Rezuma-te la ce cunosti

Daca deja sti la ce sa te astepti de la aparatul de tuns acest aspect iti va ghida decizia de cumparare. Diversitatea este grozava, insa daca nu doresti un aparat de tuns care sa poata face absolut orice, atunci rezuma-te la unul care face doar un singur lucru, dar il face bine. De exemplu, daca doreai un aparat de tuns doar pentru a taia parul de pe cap, atunci nu vei avea nevoie de unul care poata sa aranjeze barba, sau sa ajusteze perciunii.

Accessoriile

Alege un aparat de tuns care vine cu accesorii folositoare. Pentru un frizer aspirant, un set de piepteni interschimbabili fac tunsul la lungimi diferite sa fie mai usor, in timp ce o perie, sau o foarfeca te ajuta sa modelezi orice frizura. Unele aparate de tuns vin si cu o geanta de transport, care poate sa fie din material dur, sau moale, care iti permite sa depozitezi accesoriile si care este foarte utila in caz de transport. Astfel de aparate de tuns vin de obicei doar cu un cablu de reincarcare, in timp ce altele au o baza suport ce poate fi folosota si ca spatiu de depozitare pentru accesorii.

Peria pentru curatare

Parul si pielea moarta se acumuleaza pe lama. Pentru a evita acumularile excesive alege un aparat de tuns care vine impreuna cu o perie pentru curatare, si cu ulei pentru lame, ca mentii dintii capului de taiere lubrifiati corespunzator. Unele modele au si capete de taiere detasabile, care pot fi spalate, sau trimise la ascutit.

Puterea

Sa cumperi ceva de care ai nevoie la un pret mic poate fi o alegere grozava. Dar alegerea unui aparat de tuns ieftin, al unui brand necunoscut iti poate cauza probleme serioase. Unele din modelele foarte ieftine sunt dotate cu motoare care nu produc o putere suficienta, sau sistenabila, si care se chinuie sa tunda peticele mai dese de par. Si mai mult, aceste motoare nu vor avea o viata foarte indelungata.

Aparatul de tuns pe care il cumperi nu trebuie sa fie foarte scump. Poti alege un model performant pentru mai putin de 250 de lei. De preferat ar fi sa cumperi de la un producator de renume, precum Panasonic, Philips, BaByliss, sau Remington. Intotdeauna sa verifici review-urile online ale produsului pe care doresti sa il cumperi pentru a te asigura ca alegerea ta va fi cea mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *