Home / Electronice Auto / Media player auto de buget dar complet – JVC KD-X210Y

Media player auto de buget dar complet – JVC KD-X210Y

JVC Kd-X210y review si pareri

Daca iti place sa te plimbi cu masina atunci un radio sau un media-player auto este mai mult decat necesar . Un sunet bun si melodia preferata in masina pot face diferenta intre o calatorie anosta si una chiar placuta .
Dintre numeroasele modele de radio-cd auto sau media-player auto am ales sa vorbim despre un aparat simplu , fiabil , cu suficiente optiuni si un pret rezonabil pentru un player de calitate . Este vorba de JVC KD-X210EY care permite redarea melodiilor de pe o memorie USB sau chiar conectarea smartphone-ului cu Android cu ajutorul unei aplicatii dedicate .

Design

Dimensiunile media-playerului auto sunt standard deci se potriveste cam pe orice suport 1DIN . Pe adancime este mai redus ( fiind indepartat mecanismul pentru CD ) si astfel va avea mai mult spatiu pentru racire in bordul autoturismului. Iluminarea tastelor este rosie , iar pe display informatiile sunt afisate in alb cu un contrast foarte bun vizibil in orice conditii . Fata media-playerului JVC KD-X210EY este detasabila .

Specificatii si optiuni

Desi are un pret mic acest model de media-player are foarte multe optiuni . Revin la faptul ca nu are unitate CD , dar e timpul sa acceptam ca dispozitivele digitale ( memoriile USB , cardurile ) sunt viitorul in stocare .
Puterea de iesire este de 4 x 50 W iar real undeva la 20 W pe canal ceea ce este suficient pentru o auditie decenta .

La melodiile MP3 de slaba calitatea procesorul de sunet al lui KD-X210EY reproduce anumite frecvente pentru a imbunatati calitatea sonora pe frecventele foarte joase sau foarte inalte .
Pentru ajustarea sunetului avem multiple reglaje ( loudness , etc ) si 12 setari ( bas, medii ,inalte ) de la clasicile Rock sau Pop si pana la cele predefinite de utilizator sau sunet focusat pe voce. Sunetul redat este decent pentru un media-player de 250 lei si nu ne putem plange daca folosim si niste difuzoare de calitate .

Pe partea de redare avem o noua surpriza : acest media-player JVC poate reda pe langa MP3 sau WMA si fisiere FLAC care in general nu erau suportate de player-ele auto . Fisierele FLAC au o calitate sonora apropiata de cea a track-urilor de pe CD-uri audio .

La radio se aude ok pe majoritatea posturilor cu mentiunea ca trebuie redus bass-ul pentru evitarea distorsiunilor .
Pe mufa USB se poate cupla un smartphone Android pentru redarea melodiilor care se si incarca in acelasi timp ( mufa are curent de 1 A ) .
Putem cupla JVC KD-X210Y si la un subwoofer sau un amplificator de boxe pe iesirea auxiliare , iar din meniu se poate controla nivelul puterii , frecventa de la care sa taie subwoofer-ul si inversarea polaritatii .

Concluzie si pret

Vorbim de un media-player de buget dar care face toti banii si mai mult chiar. Redarea este decenta , optiunile de reglare sunt complexe , avem conexiuni pe USB , aux si iesire pentru amplificator si subwoofer ba chiar putem avea si bluetooth daca achizitionam un adaptor special .

Desigur JVC KD-X210Y are si cateva minusuri dar acestea sunt de trecut cu vederea ( scroll-ul melodiilor pe display este suparator , meniul complicat ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *