Home / Redresor auto / Redresoare auto ieftine si bune. Ghid si sugestii de cumparare !

Redresoare auto ieftine si bune. Ghid si sugestii de cumparare !

Atunci cand vrei sa iti cumperi un redresor auto este important sa fii atent la caracteristicile pe care acestea le au. Sunt unele mai scumpe insa sunt profesionale. De asemenea, va fi necesar sa tii cont de pret. Sunt si redresoare la preturi mai mari dar sunt si redresoare la preturi ceva mai mici. Redresoarele care au un pret mic un au o perioada lunga de viata insa isi vor face foarte bine treaba si vor putea fi utilizate mult inainte de a fi nevoiti sa cumparati altele. De asemenea, exista si un alt lucru pe care ar fi bine sa il stiti si anume faptul ca toate produsele prezentate de noi in acest top sunt produse de foarte buna calitate care au preturi mici. Iti poti alege orice produs care este prezentat in topul acesta si in mod cert nu vei regreta aceasta alegere. Toate produsele sunt bune si sunt recomandate pentru a va rezolva toate problemele cu bateria descaracata a masinii. Cu ajutorul acestor redresoare nu mai trebuie sa chemi vecinii pentru a iti da curent. Doar scoti bateria si o incarci.

Iti recomandam sa tii cont de toate caracteristicile redresorului pentru a nu strica bateria de la masina. Daca nu stii care sunt cele mai importante caracteristici ale unui redresor acest articol iti explica tot ce trebuie sa stii.

Cum alegi redresorul auto in functie de cele mai importante caracteristici ale sale?

Ce este un redresor auto? Incarca bateriile, nu? Cat de complicat poate fi? Credeti sau nu, exista literalmente sute de modele de incarcatoare pentru a acoperi fiecare situatie. Care este situatia pentru care ai nevoie de redresor? Situatia particulara va determina ce incarcator auto pentur baterii veti alege pentru masina pe care o aveti.

Redresor baterii auto sau demaror?
Prima intrebare pe care trebuie sa o pui este daca ai nevoie de un incarcator de baterii pentru vehicule sau cauti doar un demaror de urgenta pentru a porni in masina. Incarcatoarele de baterii stau de obicei acasa in garaj sau magazin si sunt conectate la curent de uz casnic pentru a incarca o baterie si, in multe cazuri, si pentru a mentine o baterie incarcata. Redresoarele de urgenta sunt baterii foarte portabile cu cabluri incorporate, pe care le poti transporta cu tine in masina si in caz de urgenta, si pot fi folosite pentru a porni bateria descarcata. Daca esti in cautarea unui astfel de dispozitiv, acest articol nu este pentru tine deoarece se refera stric la redresoare.

Dimensiunea si tensiunea bateriei
In continuare trebuie sa va intrebati in ce vehicul se va utiliza bateria; o masina, o barca, un camion usor, un tractor de gradina, o masina clasica etc.? Autovehiculul va determina daca dispozitivul va trebui sa incarce o baterie mare sau una mica si daca trebuie sa se ocupe doar de 12 volti sau va trebui sa se ocupe si de aplicatii de 6 volti. Un incarcator comun ieftin pentru masina pentru uz casnic poate incarca de obicei baterii de 12 volti si, in unele cazuri, se va ocupa de bateriile de 6 volti. Daca nu aveti nevoie de 6 Volti atunci puteti economisi bani daca alegeti un incarcator de 12 volti pentru vehicule. In prezent, unele dintre cele mai bune incarcatoare sunt relativ ieftine si se vor ocupa atat de aplicatii de 6 cat si de 12 volti.

Chimia bateriei
Si tu care ai crezut ca ai lasat chimia la scoala … Majoritatea bateriilor auto sunt baterii plumb-acid cu placi de plumb intr-o baie acida. In cazul in care acestea difera in chimie este daca acestea sunt standard de plumb-acid, AGM, Gel Cel, sau Deep Cycle. Nu trebuie sa stii ce inseamna aceste denumiri, trebuie doar sa stii de ce tip sunt. Nu toate incarcatoarele sunt proiectate pentru a face fata nevoilor speciale ale tipurilor AGM, Gel Cel sau Deep Cycle. Cele mai multe sunt standard pentru plumb-acid. Tipurile de specialitate pot fi gasite in aplicatii destinate altor echipamente, in afara de masini.

Complet automat sau manual
Incarcatoarele de baterii pot fi manuale sau automate. Multe sunt complet automate, ceea ce inseamna ca pot detecta cand bateria autovehiculului este complet incarcata si trece automat la o sarcina de intretinere sau un mod plutitor pentru a o proteja de supraincarcare. Aceasta este o caracteristica importanta care este disponibila pentru mai multi incarcatoare de baterii de vehicule de foarte buna calitate.

Siguranta este pe primul loc
Exista multe caracteristici de siguranta disponibile pentru incarcatoarele moderne pentru baterii auto si cu cat un redresor auto are mai multe astfel de caracteristici, cu atat mai bine. Unele caracteristici de siguranta pe care trebuie sa le cauti sunt:

1. Avertisment privind polaritatea inversa a incarcatorului vehiculului
Un redresor auto bun te poate avertiza daca ai un cablu gresit conectat la o borna gresita si, in multe cazuri, impiedica aparitia de scantei periculoase. Fara aceasta protectie, polaritatea inversa poate provoca scanteiere care ar putea aprinde gazul in jurul bateriei si ar provoca o explozie.

2. Modul de functionare: complet, partial sau deloc automatizat
Un incarcator complet automat va avea un mod plutitor sau de intretinere care detecteaza momentul in care bateria este incarcata complet si opreste treapta de incarcare primara pentru a nu dauna bateriei la supraincarcare. In unele cazuri, supraincarcarea puternica poate provoca supraincalzirea, deteriorarea sau chiar exploziile.

3. Clemele de protectie impotriva scantei
Indiferent de cat de atent esti scanteierea este inca posibila atunci cand conectezi clemele incarcatorului de 12V. Unele dispozitive au o caracteristica de siguranta care reduce sau chiar impiedica aprinderea la conectare.

4. Tester pentru baterie
Unele redresoare auto pot detecta starea de sanatate a bateriei. De-a lungul timpului, bateriile plumb-acid pot construi sulfat pe placute reducand capacitatea de a accepta o incarcare completa. Unele dispozitive pot detecta ca nu pot accepta o incarcare completa si te avertizeaza in legatura cu problema sau chiar incearca sa o corecteze.

5. Intretinerea bateriei
Multe redresoare pot asigura intretinerea sau mentinerea bateriei in timp ce sunt conectate. Acest lucru este util in special pentru acele vehicule cu baterii care sunt folosite rareori sau sunt depozitate pentru o parte a timpului, cum ar fi tractoare de gradina, motociclete, barci, RV-uri, masini clasice etc.

6. Reglarea amperajului
Clemele care se conecteaza la borne au un anumit amperaj. De obicei, acestea pot avea pana la 50 de amperi sau mai mult. Nu ar trebui sa fie mai putini.

Exista si incarcatoare solare
In cazul in care nu stiai pot fi cumparate si incarcatoare auto care sa se incarce de la soare. Un incarcator de baterii solare de masina va face in general o treaba mai buna pentru intretinerea bateriei decat un incarcator de baterii normal. Asta pentru ca amperajul incarcatoarelor pentru baterii solare este atat de scazut incat nu va afecta bateria. Acestea fiind spuse, daca vei fi in afara localitatii pentru orice perioada si trebuie ai o baterie incarcata pe vehicul, un incarcator solar este o optiune foarte buna.

Alte caracteristici dorite
1. Microprocesor pentru control
Practic, un microprocesor este un computer cu un cip care poate directiona intregul proces de incarcare pe baza feedback-ului de la incarcatorul de 12 volti si acumulatorul propriu-zis. Multe incarcatoare moderne sunt controlate de microprocesoare si cele care au mai multe optiuni pentru conditionarea sau recuperarea bateriilor au un control mult mai fin asupra procesului de incarcare, imbunatatind chiar performanta de incarcare.

2. Incarcarea in mai multe trepte
Unele incarcatoare au capacitatea de incarcare in mai multi pasi, ceea ce le ofera flexibilitatea pentru a controla mai bine procesul de incarcare. Etapele pot cuprinde 7 pasi:

3. Pasul 1: Diagnoza
Verificati tensiunea pentru a va asigura ca toate conexiunile sunt bune si ca bateria este in stare stabila inainte de a incepe incarcarea.

4. Pasul 2: Recuperarea
Initializeaza procesul de recuperare, daca este necesar, pentru bateriile profund descarcate sau sulfatate (prin desulfurare) prin pulsarea unor cantitati mici de curent.

5. Pasul 3: Soft Start
Incepe procesul de incarcare cu o incarcare usoara (moale).

6. Pasul 4: Incarcare in masa
Procesul de incarcare in masa continua si returneaza 80% din capacitatea bateriei. Indicat de LED-urile de incarcare pentru 25%, 50% si 75%.

7. Pasul 5: Absorbtie
Creeaza nivelul de incarcare la 90%. Incarcatorul va furniza cantitati mici de curent pentru a asigura o incarcare eficienta si eficienta si limiteaza emisiile de gaze.

8. Pasul 6: Finalizare
Bateria este complet incarcata si gata de utilizare. In acest pas, incarcatorul va furniza suficient curent, asa cum este necesar. Daca este nevoie de mai mult curent, incarcatorul va trece la Intretinere.
Monitorizeaza continuu tensiunea pentru a determina daca trebuie initiata o stare de intretinere. Daca tensiunea terminala scade sub o anumita valoare, incarcatorul va porni ciclul de intretinere pana cand tensiunea va atinge valoarea corecta si apoi va intrerupe ciclul de incarcare. Ciclul dintre incarcare si intretinere este repetat pe termen nelimitat pentru a pastra o incarcare completa, fara supraincarcare. Incarcatorul poate fi lasat conectat pe o perioada nelimitata.

Grade de incarcare controlabile
Multe incarcatoare vor avea fie rate multiple de incarcare, in functie de incarcarea unei baterii de dimensiuni mici sau de dimensiuni mari, sau pentru mentinerea acesteia. Este comun sa vezi rate de incarcare de cel putin 2 si 10 amperi daca nu si o rata medie de 4-6 amp. Nu este important sa aveti rate mari de incarcare, cu exceptia cazului in care timpul de incarcare este important. Un incarcator de baterie cu microprocesor controlat cu o rata de amplificare mai mica se va incarca mai lent dar, daca durata nu este inacceptabila, va face treaba. Verificati incarcatorul pentru a va asigura ca se potriveste cu aplicatia in ceea ce priveste timpul de incarcare si amperi de incarcare.

Usurinta in utilizare
Daca este important pentru tine ca un incarcator sa fie usor de utilizat, atunci cel mai bun este unul complet automat, cu o ajustare minima. Daca aveti mai mult de o baterie si fiecare are un tip diferit, atunci este posibil sa aveti nevoie de o configuratie putin mai complicata si un incarcator mai capabil cu selectii pentru tensiunea de iesire, rata de incarcare ajustabila, etc. Incarcatoarele pot fi grele sau luminoase, mari sau mici, voluminoase sau usor de transportat. Aveti grija ca incarcatorul sa aiba maner daca vreti sa fie portabil.

Cele mai bune redresoare auto alese de noi

Incarcator auto Carpoint 6V 12V , 2-8A


Acest incarcator de baterie este o prima optiune recomandata de specialisti pentru soferii care au de obicei probleme la pornirea masinii sau li s-a mai intamplat sa ramana cu masina in drum pana acum din cauza bateriei. Decat sa sunati la asistenta auto si sa asteptati foarte mult sau sa dati foarte multi bani mai bine investiti in incaractoare cu redresor cu led. Este un incarcator de cea mai buna calitate si are performante notabile incarcand bateriea in maxim 4 ore si are un led care ajuta la monitorizarea nivelului de incarcare. Daca bateria este supraincarcata o va pastra la nivelul normal de curent.

Vezi pret actualizat

Robot pornire auto + incarcator baterii 12 / 24 V GIANT BOOST STAR 630


Acest incarcator este ajutorul de nadejde al tuturor soferilor. Este robust, fiabil si monofazat fiind un bun model de utilizat si la demarajul masinii dar si la incarcarea acumulatorilor. Rootul de pornire si incarcatorul vin cu functie de incarcare rapida dar si incarcare normala si au si timer de incarcare rapida. Vine la pachet cu un cablu de conectare, un cleste rosu pentru borna pozitiva si un cleste negru pentru borna negativa. Are doua roti pentru transport astfel incat sa se manevreze usor si are un picior plastic pentru sprijin. Se poate alimenta la 230 V si catareste 28 de kilograme. Este usor de folosit si de manipulat.

Vezi pret actualizat

Redresor automat pentru acumulatori auto Absaar, 11A, 12V


Este un redresor automat pentru baterii auto perfect pentru incarcarea automata a bateriei si avand capacitatea minima de 25 Ah si maxima de 120 Ah. Are un tester integrat si este protejat la suprasarcina datorita sigurantei auto de 20 A. are leduri care vor indica incarcarea si conectarea aparatului la reteaua de curent electric. De asemenea, aparatul indica si perioada in care are loc incarcarea precum si sfarsitul perioadei de incarcare. Poate fi lasat si nesupravegheat pentru ca este foarte sigur de folosit si ajuta si la verificarea starii bateriei prin conectarea sa la borne fara sa mai fine necesara conectarea la curent.

Vezi pret actualizat

Redresor auto ProWeld DFC-30, incărcător, 12/24V


Acesta este de fapt un kit pentru conectarea la acumulator compus din cablu nedemontabil cu un cleste de culoare rosie pentru plus si un cablu nedemontabil cu un cleste negru pentru minus. Redresorul acesta are functie de incarcare si o tensiune de alimentare de 230 V monofazat si incadrat in clasa H. Tensiunea are valori cuprinse intre 12 V si 24 V si cantareste putin peste 5 kg ceea ce inseamna ca va putea fi luat peste tot in masina pentru a circula in cele mai bune conditii. Dispune si de un ampermetru pentru incarcare. Are o carcasa metalica facuta din tabla groasa si rezistenta frumos colorata iar transformatorul are siguranta fuzibila in bobinajul primar.

Vezi pret actualizat

Redresor auto RoGroup, 5A/12V


Acest redresor auto se poate utiliza pentru a reincarca bateriile auto plumb acid si are o tensiune de alimentare cuprinsa intre 230 V si 50 HZ si tensiunea de incarcare de 12 V si curentul de 5A. Carcasa metalica este fiabila si robusta iar puterea absorbita de incarcare are valoarea de 65 W si dispune de o izolatie de protectie.

Acest incarcator este o solutie foarte buna si o alegere corecta pentru siguranta masinii datorita sigurantei fuzibile de 7.5 A. de asemenea vine la pachet si cu o protectie pentru scurt circuit si suprasarcina, pentru inversarea polaritatii. Este un dispozitiv stabil datorita ampermentrului din panou. Este un dispozitiv care are certificare CE conform tuturor normelor si directivelor europene foarte relevante.

Vezi pret actualizat

Robot pornire auto + incarcator baterii GPower 12 / 24 V CD530


Pentru soferii care cauta modele de robot de pornire auto cu incarcator acesta este ideal. Este un model profesional si ideal chiar si in parcurile auto in care sunt camioane, camionete si tractoare. Este robust, performant, ideal pentru a putea incarca si porni baterii de capacitate foarte mare. Incarcarea este pulsatorie si controlata de catre microprocesoare cu incarcare rapida pentru ca acumulatorul sa nu se strice. Aparatul are protectie la suprasarcina si inverseaza polaritatea si vine echipat cu roti de transport si manere pentru a fi usor de folosit si are si un picior de cauciuc pentru a sprijini mai bine aparatul.

Aparatul are o greutate de 21 kg si dispune de manometru, ampermetru si indicator de nivel al bateriei.

Vezi pret actualizat

Redresor Premium AkkuEnergy PRO 8A 12V


Un redresor premoum are o capacitate a bateriei de pana la 80 Ah, are clesti robusti si protectie impresionanta cu indicator de incarcare de tipul AC pe baza de siguranta. Acest redresor este la pachet si cu geanta sa de protectie in care poate fi transportat, rezista foarte bine la temperaturi pana la -40 de grade si are cleme de strangere ale cablului pentru montarea universala si siguranta produslui a fost certificata cu protectie contra inversarii polaritatii. De asemenea, aparatul are protectie la scurt circuit si la supratensiunea de soc. Aparatul vine cu ampermetru, indicator pentru nivelul bateriei si este un produs robust de o calitate foarte buna.

Vezi pret actualizat

Redresor/ Incarcator Baterie Auto-Moto 6/12V


Redresorul acesta are si incarcator pentru baterie auto si moto si este un produs util, rezistent si fiabil inclus intr-o carcasa metalica robusta cu maner si cu posibilitatea de a comuta automat de la incarcare rapida la incarcarea de 12 V. Redresorul este ideal deoarece ajuta soferii sa incarce bateria la amperajul ideal si au un indicator de polaritate inversa si protectia la suprasarcina. Este foarte bun pentru bateriile de plumb-acid, tensiunea bateriei ar trebui sa fie de 6-12 V si capacitatea bateriei este de 20 – 150 A. Incarcatorul vine la pachet cu o garantie de 24 de luni si este investitia ideala a tuturor celor care vor sa fie siguri ca nu raman cu masina in strada din cauza bateriei descarcate.

Vezi pret actualizat

Redresor acumulator auto magneti marelli, 6-12v, 6a


Daca vrei un incarcator fiabil si foarte usor de folosit aceasta poate fi o alegere ideala. Cand vine vorba despre costuri aici gasiti cel mai mic pret pentru redresor auto iar daca vrei oferte special cautati redresor auto pret special sau promotional si veti gasi cu siguranta un model la promotie. Acest redresor este ideal deoarece ajuta soferii sa incarce curent de la ampermetru cu un indicator pentru polaritate inversa si o foarte buna protectie la suprasarcina. Este foarte bun pentru bateriile plumb-acid, si are o tensiune a bateriei cuprinsa intre 6 si 12 V si o capacitate a bateriei de pana la 150 A.

Vezi pret actualizat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *