Home / Aer conditionat / [REVIEW] Aparat de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V Inverter 18000 BTU

[REVIEW] Aparat de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V Inverter 18000 BTU

Daikin FTX50GV RX50V vine dotat cu tehnologia Inverter si ofera o capacitate mare de racire si de incalzire. Este un aparat de aer conditionat care va ofera un aer curat, improspatat si care creaza un mediu ambiant confortabil. In plus, are si o eficienta energetica ridicata pentru a va reduce si cheltuielile cu energia electrica.

Daikin FTX50GV-RX50V – Design

Designul este unul elegant, aproape slim, cu efecte curbate care il fac sa se potriveasca perfect in orice decor. Carcasa este de culoare alba, iar singurul inscris vizibil este sigla Daikin, de culoare gri, care creaza un contrast foarte placut.

aparat de aer conditionat daikin FTX50GV-RX50V inverter 18000 btu

Daikin FTX50GV-RX50V – Specificatii

Clasa energetica este A+, ceea ce inseamna ca are un consum de 311 kW/h anual pe racire si 1578 kW/h anual pe incalzire. Dupa cum se poate vedea este foarte eficient pe partea de racire, insa nu recomandam folosirea foarte des pentru incalzire, deoarece poate creste putin cam mult facturile de curent. Coeficientul de randament sezonier SEER ajunge sa fie 5.63 la racire si 4.08 la incalzire.

Capacitatea sa de racire de 18000 BTU este suficienta pentru racirea unui spatiu de pana la 125 metri patrati. Intotdeauna este de preferat sa luati in calcul o pierdere de 15% la suprafata recomandata, pentru a avea cel mai bun randament.

Modul Confort ofera un flux de aer 3D, care imprastie aerul rece in toate directiile, fara a sufla direct pe utilizatori. In felul acesta se reduce considerabil riscul aparitiei afectiunilor respiratorii.

Pentru a mari niveul de confort oferit, Daikin FTX50GV-RX50V vine cu tehnologia WiFi Ready integrata. Asta inseamna ca puteti accesa setarile aparatului de oriunde, prin intermediul telefonului dvs. mobil. Este o functie extrem de folositoare, mai ales atunci cand doriti sa ajungeti acasa si sa aveti temperatura ambientala setata exact asa cum va place.

Tehnologia Inverter integreaza un model nou de compresor, care asigura o functionare silentioasa si eficienta si care regleaza in mod constant temperatura interioara in timpul utilizarii. In felul acesta facturile de energie electrica sunt reduse cu pana la 30%, fata de alte modele incadrate in clasa A+, dar fara tehnologia Inverter.

Filtrul de aer incorporat elimina pana la 97% din particulele din aer, reducand semnificativ riscurile pentru persoanele alergice la acarieni, sau la polen. Daikin FTX50GV-RX50V mai poate fi folosit pentru dezumidificare, pentru a purifica aerul, sau pentru a ventila.

Pe langa tehnologiile enumerate anterior FTX50GV-RX50V mai are si alte cateva functii care il fac sa fie dorit. Printre acestea enumeram:

Auto Restart, o functie care reporneste aparatul de aer conditionat in cazul unei pene de curent, cu aceleasi setari ca in momentul caderii de tensiune.

Detectarea prezentei, care ajuta la economisirea curentului folosit atunci cand nu sunteti in camera

Functia de autodiagnoza, care usuca in mod automat schimbatorul de caldura pentru a preveni aparitia mirosurilor neplacute si a mucegaiului.

Concluzii

Nu este cel mai ieftin aparat de aer conditionat de pe piata, insa tehnologiile inglobate si calitatea produsului il fac sa fie o alegere foarte buna pentru orice familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *