Home / Aer conditionat / [REVIEW] Whirlpool PACW9COL, Aparat de aer conditionat portabil

[REVIEW] Whirlpool PACW9COL, Aparat de aer conditionat portabil

Whirlpool PACW9COL reprezinta una dintre celemai bune solutii de climatizare portabile. Desi performantele nu reusesc sa egaleze un model fixat pe perete, mobilitatea oferita este un aspect foarte important care merita luat in considerare.

Estetic este un aparat de aer conditionat clasic, care respecta liniile traditionale pentru un model portabil. Totusi combinatia de alb cu gri, impreuna cu marginile usor rotunjite, ofera un aspect ingrijit si placut. Pe laterala din stanga aparatul are inclusiv un suport pentru telecomanda. Acest suport se va dovedi extrem de folositor in caz ca doriti sa mutati aparatul dintr-o camera in alta, sau daca il transportati.

res_1f185d371a77e7be9f3d3870647746da_450x450_pc8n

Cei 9000 BTU pot parea putini, insa sunt suficienti pentru o suprafata de 75 de metri patrati. Daca ne gandim ca majoritatea apartamentelor din Romania nu depasesc aceasta valoare realizam ca este destul pentru a raci 2, sau maxim 3 camere. Daca mai adaugam aici si mobilitatea, suprafata apartamentului nu mai este atat de importanta, deoarece aerul rece va ajunge cu siguranta acolo unde aveti nevoie.

Ca si clasa energetica se incadreaza la A, ceea ce nu este chiar cea mai buna valoare intalnita la un astfel de aparat. Exista modele care ofera chiar si un A+++, insa pentru aceastea va trebui sa va pregatiti sa dati cu mult mai multi bani.

In materie de functii regasim aceleasi ca si la modelele fixe, iar in ceea ce priveste sistemul de filtrare, acesta este unul HD, care reuseste sa opreasca pana la 90% din particulele si bacteriile din aer. Din pacate lipseste un al doilea filtru, cel din carbon, care ar fi ajutat la filtrarea mirosurilor neplacute.

res_7ab5ff01420c5652a5b0a01ffc5d3938_450x450_mhu

Toate setarile lui Whirlpool PACW9COL le veti realiza cu ajutorul acestei telecomenzi. Dezumidificarea si filtrarea (sau ventilarea) pot fi folosite tot timpul anului, deoarece nu modifica temperatura ambientala. Aveti optiunea de programare a unui orar de functionare. Astfel ca puteti seta pornirea aparatului inainte de sosirea acasa, pentru a avea cel mai bun confort cand ajungeti.

In cazul unei pene de curent, functia auto restart, va repune in functie aparatul de aer conditionat, in mod automat, conform ultimelor setari, imediat ce curentul porneste din nou.

Functia 6th Sense Around U controleaza in permanenta temperatura ambientala (prin intermediul unui senzor aflat in telecomanda) si modifica fluxul de aer rece pentru a obtine cele mai bune rezultate.

res_d33b2acc0c639f1657d1a9787e289127_450x450_nu9d

Pentru a preveni aparitia bacteriilor si a mucegaiului, functia de auto curatare, va usca in mod automat vaporizatorul de fiecare data cand aparatul este oprit.

Nivelul de zgomot este unul destul de ridicat (65 dB), motiv pentru care recomandam sa opriti aparatul pe timp de noapte, sau sa il pozitionati intr-o camera mai departe de dormitorul principal.

Concluzii

Whirlpool PACW9COL este unul dintre cele mai bune aparate portabile ale momentului, insa va trebui sa luati in considerare si modificarile care trebuiesc facute. La fel ca la modelele de perete, veti avea nevoie de o fanta pentru evacuare. Nu trebui obligatoriu sa gauriti peretele, insa o gura de evacuare tot va trebui facuta.

Din punct de vedere al pretului este mai ieftin decat alte modele Whirlpool cu montare pe perete, insa este si mai scump decat alte modele neportabile.

Avantajul principal al acestor aparate de aer conditionat il reprezinta exclusiv portabilitatea. Daca va mutati, sau daca doriti sa raciti mai repede o alta camera, atunci acesta este un model care ofera exact asta. De asemenea, daca dupa perioada calda doriti sa il depozitati undeva peste iarna puteti sa o faceti si sa readuceti estetica apartamentului la valorile initiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *