Home / Frigidere/Combine frigorifice / Samsung Family Hub, un frigider SMART de 5000$

Samsung Family Hub, un frigider SMART de 5000$

490693-family-hub-refrigerator

Conform Samsung, numele de Family Hub a fost ales deoarece aceasta combina frigorifica “re/uneste intreaga familie”. Eu unul nu sunt convins ca asa va fi, insa este foarte interesant si are destul de multe trasaturi folositoare. Ecranul touch de 21.5 inch, cu rezolutie de 1080p, de pe usa din dreapta are un sistem de operare Samsung Tizen. Daca ne uitam la butoanele de sub ecran, seamana cu un telefon Android de mari dimensiuni. Spre deosebire de alte combine frigorifice Samsung care au ecran incorporat acesta nu se aseamana cu o tableta care pare putin imbunatatita. arata si se comporta ca ca o parte integranta a combinei frigorifice.

Folosind ecranul tactil poti posta notite pentru familie, poti sa impartasesti evenimente din calendar, sa expui arta, fotografii, la fel cum ai face si pe un frigider obisnuit, doar ca vor lipsi marginile indoite. Insa face mult mai mult de atata. Avand un ecran atat de mare poate fi usor folosit pe post de televizor (dispune de difuzoare incorporate, ceea ce lipsea la modelel anterioare Samsung), asa ca te poti uita la o emisiune de gatit in timp ce…gatesti.

490695-family-hub-refrigerator

Dar iata si cea mai interesanta trasatura. Pe interiorul usii de la frigider sunt 3 camere de fotografiat (poza de deasupra), care fac cate o fotografie de fiecare data cand inchizi usa. Datorita conectivitatii Wi-Fi, poti accesa oricare dintre aceste fotografii de la distanta, pentru a vedea exact ce ai in frigider si ce anume mai trebuie sa cumperi. Totul este realizat prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil. In felul acesta poti evita sa cumperi alimente pe care deja le ai (sau uiti sa iei ceva ce iti trebuie). Si mai mult, acest concept este imbunatatit, deoarece Samsung iti ofera posibilitatea de a data fiecare produs aflat in interior prin intermediul display-ului. Se poate vedea in poza de mai jos.

490696-family-hub-refrigerator

Poti pur si simplu sa tragi o data peste produsul respectiv pentru a avea o evidenta clara despre vechimea produselor. In felul acesta vei avea o idee mult mai clara despre momentul in care sa arunci anumite alimente la gunoi.

Daca nu te simti in stare sa iesi la cumparaturi, sau nu ai timpul necesar, te poti folosi de combina frigorifica pentru a comanda ceea ce ai nevoie. Iar aceasta ar putea sa fie cel mai “tare” lucru pe care l-ai auzit pana acum. Samsung Family Hub vine integrat cu o aplicatie MasterCard care iti permite sa cumperi ceea ce ai nevoie de la anumite magazine partenere. Pe viitor exista promisiunea ca vor fi si mai multi retaileri de produse alimentare integrati in aplicatie.

Pe langa ecranul tuch, frigiderul va avea integrat si ALEXA, un fel de Inteligenta Artificiala cu care poti conversa, de genul Siri, de la Apple. Inca nu este clar cat de avansata va fi integrarea.

Combina frigorifica de la Samsung este un model cu patru usi, unde cele superioare sunt pentru frigider, iar cele inferioare pentru congelator. Daca nu ai nevoie de atat de mult spatiu pentru congelator, FlexZone este o tehnologie care iti permite sa treci de pe congelare pe racire, pentru a se adapta mai bine nevoilor tale.

490694-family-hub-refrigerator

Combina frigorifica Samsung Family Hub este asteptata cu un pret de pornire de 5000$ (aprox. 21.000 lei) cand va fi disponibila. Va fi disponibila cu diverse marimi si exterioare. Mi-ar placea sa am una in teste, sau sa imi permit un astfel de model 🙂

Intre timp, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *