Home / Tablete / Tableta de 10.1 inch cu 3G – Allview Viva H10 HD review

Tableta de 10.1 inch cu 3G – Allview Viva H10 HD review

poza cu tableta allview viva h10 review

De curand gama de tablete de la Allview a primit un nou model de 10.1 inch si funcție 3G / telefon . E vorba de Allview Viva H10 si despre ea o sa ne dam cu parerea astazi.

Aspect

Allview Viva H10 are un design standard.Carcasa are un aspect metalic iar ecranul folosit este un IPS de calitate medie. Display-ul nu are o luminozitate foarte buna si contrastul este mediocru . Touch screen -ul reacționează bine la atingere cu mențiunea ca este necesar sa apăsăm mai ferm . Pe laterale avem sloturile de card micro-sd ,slot sim si jack audio. Pe spate camera foto-video este usor ieșită in afara fata de linia carcasei . Un mare minus este greutatea exagerata a tabletei cu mult peste media altor produse chiar de la Allview .

Specificații si performanta

Configuratia este una optima pentru Internet, comunicare si multimedia dar sufera din pricina RAM-ului insuficient. Procesorul este un Quad-Core la 1,3 Ghz , 1 Gb memorie RAM si 8 gb memorie interna – poate fi adaugat in schimb un card de memorie de pana la 64 GB .

Performanta este una medie , suporta rularea jocurilor actuale sau a aplicatiilor ceva mai complexe . Se resimte insa acut lipsa memoriei RAM mai ales la jocuri sau cand in background ruleaza deja mai multe aplicatii . Recomandarea mea este sa va instalati un manager de RAM .

Camera foto este ca si nula , dar de fapt nu prea vedem tablete cu camere foto foarte performante . Daca lumina este suficienta Allview Viva H10 poate scoate cateva cadre pe care sa le retusam eventual cu ajutorul computerului .

Acest model are si antena GPS asa ca daca vreti o puteti folosi ca navigator de nadejde mai ales ca avem 3G si putem folosi Google Maps .

foto de coperta cu Allview Viva H10 tableta ieftina cu 3G

Tableta de 10.1 inch cu 3G

Ce e important am lasat la urma . Acest model de tableta relativ ieftina vine cu conectivitate 3G si functie de telefon . Daca functia de telefon nu e prea practica ( vorbim de o tableta de 10.1 inch foarte grea ) , partea de 3G permite folosirea internetului de furnizorii de telefonie mobila ( SIM cu trafic de date ) si astfel avem internet in orice zona cu semnal de telefonie .

Autonomie

Bateria acestui model este de 8000 mAH suficient de puternica pentru a putea utiliza tableta ore bune . In utilizare normala ( perioade de utilizare alternand cu stand-by )  putem ajunge la 12 -1 8 ore de utilizare . Daca avem 3G-ul activ si folosim ecranul intens aceasta perioada poate scadea la 2,5 – 4 ore .

Concluzie si pret 

Allview Viva H10 HD este un produs ce vine cu cateva atuuri dar si cu minusuri majore . Vorbind despre aspectele pozitive putem spune ca este o tableta ieftina pentru un model de 10.1 inch cu ecran IPS , cu conectivitate 3G  , telefonie si GPS .

Dintre partile slabe ale tabletei nu putem uita greutatea excesiva ( chiar incomoda ) , luminozitatea scazuta a ecranului si memoria interna mica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *