Home / Ghiduri / Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 409, Pareri si Preturi

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 409, Pareri si Preturi

Whirlpool SPIW 409 este fratele mai mare al lui SPIW 409L. Este un model care ofera aceeasi putere de racire, 9000 BTU, si care este dotat cu aceleasi tehnologii, inclusiv cu Inverter.

Puterea de 9000 BTU este suficienta pentru un apartament de pana in 75 de metri patrati. Poate raci si o suprafata mai mare, insa nu ofera acelasi randament. Pentru a atinge temperatura setata va avea nevoie de un timp mult mai indelungat si va consuma mai multa energie electrica.

Ca si aspect nu ne surprinde nimic. Gasim aceleasi detalii ca si la 409L. O carcasa alba, de dimensiuni normale pentru un aparat de aer conditionat (888 x 270 x 217 mm), cu un afisaj electronic pe partea frontala, in mijloc, care prezinta doar temperatura setata.

res_1dde171245acca0ac3effdc26b3ff099_450x450_1o8v

In momentul de fata puteti cumpara acest model cu o reducere de aproape 500 de lei, insemnand 20% din valoare.

La fel ca si fratele mai mic, SPIW 409 vine fara kitul de instalare in pachet. Dupa cum am spus si in articolul anterior, nu este o problema grava, deoarece achizitia separata si montajul nu costa mai mult de 350 de lei.

In materie de tehnologii gasim aceleasi ca la modelele anterioare. Este prezent al saselea simt, auto restart, auto curatare, sau inverter. Ce face acest model sa fie mai bun decat predecesorul sau este clasa energetica A++ la racire, care va reduce cu aproape 30% cheltuielile generate de utilizare.

Cateva aspecte placute ale lui Whirlpool SPIW 409:

  • Telecomanda are un buton pe laterala, care poate stinge ecranul acesteia, pentru a economisi bateria;
  • Functia auto restart repune in functiune aparatul de aer conditionat, in cazul unei pene de curent, cu aceleasi setari ca si inainte de caderea de tensiune;
  • Senzorul de pe telecomanda ajuta la optimizarea temperaturii ambientale prin reglarea fluxului de aer rece;
  • Posibilitatea de programare a orei de pornire si de stingere cu ajutorul telecomenzii.

Filtrele prezente sunt unul HD si unul HEPA, care opresc pana la 90% din particulele din aer si care reusesc sa filtreze mirosurile neplacute. Pentru o igienizare mai buna, functia de auto curatare usuca schimbatorul de caldura in mod automat dupa fiecare oprire a aparatului. Aceasta functie previne aparitia bacteriilor si mucegaiului datorate umezelii.

Este in continuare un model silentios. Unitatea interioara produce 40 dB zgomot, iar unitatea exterioara 49 dB.

Concluzii. Datorita tehnologiilor prezente, a gradului de eficienta ridicat, a clasei energetice A++ si a pretului bun, Whirpool SPIW 409 poate reprezenta o prima alegere pentru orice persoana care cauta un aparat de aer conditionat fiabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *