Home / Aer conditionat / Aer conditionat Vortex VAI-A12A1D – review

Aer conditionat Vortex VAI-A12A1D – review

aparat de aer conditionat Vortex VAI-A12A1D

Desi ne aflam deja in mijlocul verii, nu este niciodata tarziu sa apelezi la unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice pentru aceasta perioada. Si acum poti chiar sa gasesti aparate de aer conditionat la preturi speciale, intrucat toti comerciantii incearca sa profite de sezon. In aceste conditii, au la dispozitie o gama foarte variata de produse pentru toate nevoile si pentru toate buzunarele.

Stim ca nu toata lumea isi permite sa cumpere modele de cea mai inalta calitate si, tocmai de aceea, am aruncat cateva priviri si pe piata de produse mai ieftine, unde am gasit cateva modele bune in concordanta cu pretul la care se gasesc. Vortex VAI-A12A1D este unul dintre ele, iar in categoria sa, adica a firmelor care in general vin pe piata cu modele la pret redus, Vortex tinde sa aiba o reputatie destul de buna.

Aspect

Acest model chiar se bucura de ceea ce se poate numi un design mai deosebit, mai ales pentru un aparat relativ ieftin. Asta pentru ca are un afisaj LED care indica gradele, dotare mai putin intalnita in categoria sa. Cat despre marime, unitatea exterioara are 760 x 540 x 260 mm, iar cea interioara 882 x 286 x 203 mm, dimensiuni obisnuite pentru un astfel de aparat. Oricum, acesta are toate sansele sa arate foarte bine in orice locuinta, iar controlul sau este unul foarte usor, care se face prin telecomanda.

Utilitate si functii

Fiind un model relativ ieftin, este din start clar ca Vortex VAI-A12A1D nu va fi unul potrivit pentru a raci sau incalzi o suprafata extrem de mare si, probabil eficienta lui maxima se obtine la o suprafata de 15- 20 metri patrati.

Poate sa raceasca un living si partial dormitorul daca amplasam unitatea interioara intr-un loc strategic pentru dirijarea aerului rece in toate partile.

Aparatul are o capacitate de racire de 12000 BTU, aceeasi care exista si la incalzire, iar acest lucru sustine cel mai bine afirmatia de mai sus. Asadar, este un model cu o capacitate medie care se poate dovedi mai mult decat util atunci cand este utilizat in conditiile in care trebuie.

Vortex VAI-A12A1D are clasa de eficienta energetica A, una destul de buna pentru un model ieftin, dar se putea si mai bine. Oricum, nu inregistreaza un consum exagerat de energie electrica si daca luam in considerare ca va fi oricum utilizat in special vara (pentru ca nu foarte multa lume isi incalzeste locuinta cu aparatul de aer conditionat), nu prea exista motive sa te plangi in legatura cu acest lucru. Problemele de consum ar putea aparea daca aparatul e solicitat pentru racirea unor suprafete prea mari sau cand temperatura creste la extrem ( la 36 – 40 grade).

Mai mult decat atat, foloseste tehnologia Inverter variind sarcina compresorului pentru a nu il solicita si pentru a minimiza cat de mult se poate consumul de energie electrica. In plus, sistemul are grija si de nivelul de zgomot, acesta aflandu-se la un nivel foarte scazut, de doar 35 dB pentru unitatea interioara, remarcabil pentru un aparat de aer conditionat low-cost.

Ajungem acum si la sistemele si functiile suplimentare cu care este dotat acest aparat. Pentru un model ieftin, putem sa spunem ca unele dintre cele necesare sunt prezente si aici, desi in mod destul de clar nu toate. In ceea ce priveste functionarea, exista sistemul de autorestart, acesta pornind singur aparatul daca se inregistreaza o crestere prea mare a temperaturii. Exista si functia de dezumidificare, una extrem de binevenita, dar filtrul este mediocru ca si performante , asa ca mare atentie daca aveti membri ai familiei alergici la polen sau spori de mucegai.

In concluzie, acesta este un model care isi respecta cumparatorii si care le pune la dispozitie dotari bune in schimbul banilor ceruti. Nu este un aparat de aer conditionat superior, dar nu asta e intentia celor de la Vortex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *