Home / Ingrijire personala / Ce periuta de dinti electrica sa cumpar ?

Ce periuta de dinti electrica sa cumpar ?

cum aleg periuta de dinti electrica

Igiena dentara este un aspect foarte important al sanatatii fiecaruia, iar periajul regulat a fost mereu cheia mentinerii unei danturi sanatoase si frumoase. In aceste conditii, unii specialisti militeaza pentru utilizarea periutelor de dinti obisnuite, manuale, in timp ce altii propun ca toata lumea sa treaca la cele electrice.

Studiile arata ca intre cele doua nu exista mari diferente, cel putin in masura in care protejeaza dantura si gingiile impotriva factorilor externi. Cu toate acestea, alegerea este de cele mai multe ori una pur subiectiva, fiecare cumparator luand o decizie in functie de ceea ce ii place. Si in aceste conditii, daca alegeti o periuta de dinti electrica, iata ce trebuie sa stiti pentru a reusi sa va bucurati de cea mai buna optiune posibila:

Modul de incarcare conteaza, la fel si functiile

Cei care sprijina folosirea periutelor electrice sustin ca acestea ofera un grad de curatare superior celor manuale. Rezultatele depind si de functiile periutei, dar si de tehnica utilizata, asa ca este bine sa utilizati cele mai bune modele posibile.

La o prima vedere, lupta se poate da intre periutele cu baterii si cele care se reincarca. Primele sunt, de regula, mai ieftine si ofera un grad sporit de mobilitate, proprietarul putand circula cu ele fara a avea si grija unui incarcator. Totusi, in cazul unei periute cu baterii, cheltuielile sunt unele repetate, acestea necesitand schimbarea periodica a bateriilor.

cum aleg periuta de dinti electrica

Indiferent de alegere, insa, tehnica folosita este cel mai important aspect. Dintii trebuiesc periati circular, in asa fel incat periuta sa actioneze atat asupra lor, cat si asupra gingiilor. Din fericire, exista periute care sa vina in ajutorul tuturor, indiferent de modul de periaj sau de utilitati. Acest lucru se intampla deoarece periutele au diferite capete, care se misca diferit in functie de aceasta.

Atat periutele cu baterii cat si cele reincarcabile pot avea capete care oscileaza (facand un sfert  de rotatie intr-o parte si un sfert in partea opusa), contra oscileaza (au fire care se rotesc simultan in ambele directii), se rotesc circular (capatul periutei face o miscare completa intr-o singura directie) sau actioneaza pe linie verticala, de la dreapta la stanga. Exista si periute cu ultra sunete, acestea vibrand la o frecventa foarte inalta pentru eliminarea impuritatilor de pe dinti.

Un alt factor important poate fi si timpul periajului, periutele reincarcabile, mai scumpe si mai moderne, avand de cele mai multe ori si un afisaj care arata timpul cat au fost folosite.

Ideale pentru copiii peste 7 ani

Periutele electrice pot fi cea mai buna solutie pentru copii, mai ales atunci cand acestia au o varsta ceva mai mare. Pentru ei se gasesc pe piata multe modele cu forme si culori atractive, asa ca periatul poate sa devina o activitate mult mai atractiva, mai ales ca aceste periute sunt si mai usor de folosit.

Totusi, instrumentele se pot dovedi periculoase pentru copiii mai mici, asa ca parintii trebuie sa fie atenti la ceea ce cumpara si pentru cine.

Acestea fiind spuse, este destul de usor sa alegi periuta electrica cea mai potriva pentru nevoile tale. Si chiar daca preferi periutele manuale, nu uita ca sanatatea dentara este importanta si necesita ingrijire regulata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *