Home / Masa de calcat / Cea mai buna masa de calcat

Cea mai buna masa de calcat

Sunt mai multe achizitii pe care le poti face pentru casa ta fara a fi esentiale si a caror necesitate obligatorie. Din categoria aceasta face parte masa de calcat. Mesele de calcat sunt dispozitive care nu trebuie sa faca parte musai din fiecare casa, dar prezenta sa ar putea usura cu mult procesul de calcare sa influenteze rezultatul in mod pozitiv.

Deoarce mesele de calcat implica investitii modice spre mici, o masa de calcat foarte buna poate deveni una din achizitiile viitoare foarte importante pe care trebuie sa le faca toate persoanele care doresc sa aiba un grad de confort sporit si activitati cat mai usor de realizat.

Ar trebui sa nu faci improvizatii mai ales daca vrei sa fii ancorat/a mereu in realitatea timpurilor in care traiesti si sa te bucuri de toate inovatiile in domeniu. O masa de calcat eficienta este rapida si foarte simpla iar calcatul se va face cu foarte mare rapiditate. Mesele de calcat sunt dispozitive utile care dupa ce vor fi folosite vor cuceri clar utilizatorul si vor deveni un aliat foarte bun al momentelor in care vreti rezultate cat mai bune si cat mai fara cute.

Iti prezentam in continuare mai multe produse interesante si modul in care ar trebui sa iti alegi masa de calcat potrivita.

Gasesti astfel de produse pe eMag !

Cum alegi masa de calcat in functie de cele mai importante caracteristici ale sale

Daca credeai ca toate mesele de calcat sunt identice, atunci sa stii ca nu este asa. Mesele de calcat pot fi gasite in diferite dimensiuni, pot fi facute din diferite materiale si pot avea mai multe accesorii. Prin urmare, modul de alegere a unei mese de calcat va depinde, printre altele, de tipul de haine pe care le vei calca si de spatiul pe care il ai in casa. Modelele mai ieftine vor avea tendinta de a fi mai inclinate si pot avea nevoie de inlocuire mult mai devreme decat cele scumpe care se sunt mai solide si mai grele.

Iti prezentam mai multe caracteristici pe care le poate avea o masa de calcat profesionala si care conteaza in decizia de cumparare. Exista o multime de modele in prezent si alegerea celei potrivite inseamna potrivirea caracteristicilor cu nevoile si bugetul pe care il ai.

Portabilitatea
Portabilitate este un atribut important al mesei de calcat. Cautati o masa de calcat cu pozitie fixa sau una care poate fi deplasata? Unii oameni prefera sa-si instaleze masa de calcat in spalatorie sau in dulap. Aceasta inseamna, in mod normal, ca ai o unitate incorporata. Poti, de asemenea, sa cumperi o masa care se depoziteaza intr-un dulap sau pe un raft si pe care sa o montezi doar cand ai nevoie. Aceasta inseamna ca masa de calcat nu va fi montata permanent, dar arata mai bine si nu va fi vizibila tot timpul.

Masa de calcat se poate prinde inclusiv in usile dulapurilor. O astfel de masa de calcat este foarte buna deoarece poate fi mutata in diverse locuri. Un dezavantaj al acestor mese este dimensiunea lor mica.

Acelasi lucru este valabil si pentru mesele de calcat care se prind de o alta masa mai mare. Ele sunt usor de amplasat, dar de dimensiuni mici. Cele mai mari, care sunt unitati independente, sunt cu siguranta mai usor de utilizat pentru calcat. Acestea sunt cele mai bune mese de calcat pe care le poti cumpara cu mai multe optiuni disponibile. Dar ele sunt mai mari si mai greu de deplasat in comparatie cu alte tipuri de mese.

Marime
Un alt detaliu semnificativ este marimea. Mesele de calcat vin in diferite dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor tipuri de haine. Daca ai nevoie sa calci o pereche de pantaloni pentru barbati, o masa mai lunga ar putea fi preferabila in locul unei mese mai scurte. Deci, in functie de ceea ce aveti nevoie pentru a calca, dimensiunea mesei va fi o caracteristica pe care ar trebui sa o iei in calcul iainte de cumparare.

Pentru mese de calcat dimensiunile pot fi variate, unele unitati pot fi foarte mici, in timp ce altele pot fi foarte mari. Bineinteles, cu cat este mai larga masa, cu atat este mai usor sa pui haine de dimensiuni mari. In ceea ce priveste lungimea, unele unitati au o suprafata de calcat mai scurta de 48 de centimetri, in timp ce altele pot ajunge pana la 54 de centimetri.

Inaltime
Inaltimea mesei este foarte importanta. De preferinta, ar trebui sa cumperi o masa de calcat cu inaltime reglabila, mai ales daca ai mai multi utilizatori la domiciliu. Din fericire, majoritatea au avea aceasta caracteristica si, in general, variaza de la 28 la 36 de centimetri inaltime reglabila.

Prin urmare, daca ai in vedere doua persoane care traiesc in casa si au o inaltimi considerabil diferite, atunci este logic sa cumperi o masa de calcat cu inaltime reglabila. Daca ajustarea permisa este prea mica, masa ar putea sa se dovedeasca a fi potrivita pentru o persoana, dar nu pentru cealalta.

Robustetea este un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in calcul. In general, robustetea unei placi de calcat este corelata cu pretul. Cu cat este mai scumpa, cu atat structura este mai stabila. Robustetea se va defini prin materialele utilizate pentru producerea mesei de calcat. Poti gasi cea mai buna calitate si acolo unde vezi eticheta masa de calcat pret promotional.

Structura si picioare
Structura cu picior in T este una obisnuita, dar tinde sa fie mai putin stabila decat omoloaga sau cu 4 picioare. Majoritatea meselor profesionale de calcat ar trebui sa aiba 4 picioare pentru o stabilitate mai mare. Otelul utilizat pentru intreaga structura trebuie sa fie, de asemenea, de calitate superioara pentru o mai buna stabilitate in timpul calcatului.

Ritmul este important deoarece trebuie sa aplicati presiune atunci cand calcati. La mesele de calcat ieftine, poti simti probabil ca scartaie si se scufunda atunci cand apesi greu pe masa in timp ce calci. Daca folosesti un fier profesionist care are o greutate mai mare sau o statie de abur probabil ca nu vei putea folosi o masa de calcat ieftina. Daca este prea subtire, s-ar putea rasturna cu usurinta.

Greutate
Greutate este foarte importanta. Daca misti mereu masa de calcat vei vrea cu siguranta un model care sa nu fie foarte greu. Exista unitati usoare disponibile, dar ar trebui sa fie rezistente si foarte fiabile. Unele modele usoare au o blatul subtire si picioare care nu sunt atat de stabile si nu rezista bine la presiuni.

Mesele de calcat cu picioare in T sunt in general usoare, dar dezavantajul este lipsa de robusteste. Este un compromis pe care trebuie sa-l fai daca ai intr-adevar nevoie de o masa de calcat usoara pe care sa o poti muta foarte usor dintr-un loc in altul.

Husa sau captuseala
Husa sau captuseala reprezinta de asemenea un criteriu pe baza caruia sunt alese mesele de calcat. Toate mesele de calcat vor fi dotate cu captuseala si husa. Dar uneori acestea pot sa nu fie de calitate. De exemplu, captuseala sau husa ar putea fi prea subtire. In plus, unele huse pot rezista mai bine la arsuri si pot reflecta caldura.

Cel mai bun lucru este ca poti sa imbunatatesti cu usurinta husa, deoarece multe sunt vandute separat. Dar, din nou, acest lucru te va costa bani in plus pe care ii vei investi in huse.

Suplimentele includ suportul special pentru maneci, suportul pentru fierul de calcat si suportul pentru haine. Acestea tin de preferinta personala. Ele nu sunt necesare, dar este bine ca ele sunt incluse. Desigur, uneori acestea vor adauga la pret, dar unii oameni prefera sa le aiba.

Alte aspecte
Unele mese de calcat au caracteristici speciale care vizeaza o anumita nevoie a utilizatorilor. De exemplu, o masa de calcat mica poate avea o aripa retractabila pentru a usura calcarea zonei de umar a camasii. Sunt si mese de calcat care permit rotatia la 360 de grade. Daca esti dispus/a sa cheltuiesti mai mult sunt si mese care pot sa elimine aburii din tesaturi pentru a da un finisaj cat mai clar.

Nu toata lumea va avea nevoie de o masa de calcat de top. Pretul este de multe ori cel care decide in locul cumparatorului, ceea ce nu este deloc bine. Daca vrei cu adevarat o masa de calcat de lemn chiar daca este mai scumpa ar trebui sa o ai, indiferent de pret pentru ca iti va fi utila si este o investitie pe termen foarte lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *