Home / Statie de calcat / Ghid util pentru a cumpara o statie de calcat

Ghid util pentru a cumpara o statie de calcat

Treburile din casa sunt o reala corvoada pentru femeile moderne, asemenea tie, care nu au foarte mult timp la dispozitie si care nu vor sa petreaca ore in sir calcand rufele. Avand in vedere acest aspect, toti producatorii s-au straduit sa aduca pe piata produse care sa te ajute si care sa iti simplifice munca in casa. Incepand cu masinile de spalat foarte moderne si pana la aspiratoarele absolut inteligente tot este posibil in acest moment datorita avantajelor tehnologice care reusesc sa dea si o stare de confort foarte necesara in urma unei zile agitate la birou.

De ce ti-ai alege o statie de calcat? In topul celor mai exasperante sarcini casnice, calcatul este unul dintre candidatii de pe primul lor. Statiile de calcat moderne si de buna calitate sunt esentiale pentru a usura aceasta activitate. Acolo unde volumul de haine si pretentiile sunt mari, statiile de calcat ofera si o putere sporita care ar putea usura destul de mult munca.

Mai scumpa decat o masina de calcat normala, statia de calcat se va diferentia in primul rand prin unitatea externa unde sunt generati aburii. Trebuie sa stii ca aburul este esential pentru calcarea de calitate pentru ca toate fibrele textile sunt mai maleabile in momentul in care sunt incalzite si umezite. Aburul este esential pentru o calcare de calitate pentru ca toate fibrele textile sunt mai maleabile in momentul in care sunt incalzite si umezite. Aburul nu este mereu in cantitate suficenta pentru a obtine un calcat de buna calitate si cantitatea de apa stocata de fierul de calcat standard este mica. Utilizand o unitate externa care sa genereze aburul, statia de calcat livreaza abur la temperaturi mai mari avand un volum mult mai mare si in regim continuu dar si la cerere si ofera un rezervor de mare capacitate cu o autonomie masurata in ore.

O statie de calcat este cu siguranta un instrument al viitorului fiind unul din cele mai apreciate aparate care au fost lansate vreodata. In mod sigur te-ai chinuit cel putin o data sa calci o rochie delicata sau o camasa foarte sifonata. Presiunea este incontestabila si de cele mai multe ori actiunea esueaza. In plus, tot timpul pe care il aloci pentru a realiza o asemenea sarcina depaseste timpul pe care il acorzi altor activitati care sunt mai placute.

Gasesti aceste produse si pe eMag !

Cum alegi statia de calcat in functie de cele mai importante caracteristici ale sale?

Raportul calitate pret
De obicei primul criteriu in functie de care sunt cumparate statiile de calcat este raportul calitate pret. Cumparatorii vor sa cumpere o statie accesibila pentru orice buzunar care poate respecta normele si legislatiile europene existente. In acest fel romanii au si garantia calitatii dar si a fiabilitatii indiferent care este firma producatoare. O statie de calcat profesionala probabil ca va avea un pret mai mare insa calitatea sa justifica in mod sigur pretul.

Capacitatea vasului de apa
Capacitatea vasului de apa este un alt aspect foarte important. Trebuie sa fie cat mai incapator petru ca tu sa ai un grad mai mare de autonomie atunci cand calci. Capacitarea mare de stocare, de pana la 1.5 litri este suficienta pentru a calca un volum de haine amre. In plus, recipientul va trebui sa fie detasabil pentru ca alimentarea sa fie mai rapida si mai usoara. Gospodinele ar trebui sa nu uite toate aceste detalii in momentul in care cauta cel mai bun aparat.

Lungimea cablului de alimentare
Un alt detaliu foarte important este lungimea pe care o are cablul de alimentare. Comparativ cu fierul de calcat clasic, o statie are o legatura care se poate intinde mai mult si de aceea oamenii se orienteaza spre produsele care au un cablu mai lung pentru alimentare. In acest fel, manevrabilitatea este mai mica ceea ce da o mare libertate de miscare utilizatorilor care pot sa calce chiar si lenjerii de pat foarte usor.

Materialele folosite la fabricare
Materialele folosite la fabricare sunt foarte importante. Otelul se numara printre cele mai bune materiale cand vine vorba despre boilerul care se incorporeaza in statie. Acesta poate sa reziste mai bine la variatiile de temperatura si depunerilor de calcar care sunt inevitabile altfel. Oamenii care vor sa aiba un maxim de la avantajele unui asemenea produs ar trebui sa tina cont de toate aspectele care diferentiaza un produs banal de unul extraordinar.

Curatarea partii pentru calcat reprezinta o sarcina greoaie. Materialele de proasta calitate se ard repede si raman lipite pe toata suprafata aparatului. De obicei ar fi bine sa alegi o talpa din inox pentru ca acestea sunt mai rezistente si nu se prind de haine, dar si ceramica este o alegere foarte buna. Toata caldura se dispia uniform si aderenta este mai mica.

Nivelul de zgomot
Atunci cand iti cumperi o statie de calcat o idee foarte buna este sa tii cont si de zgomotul pe care aceasta il produce. Nivelul de zgomot este extrem de important deoarece le permite gospodinelor sa utilizeze aparatul indiferent de ora. Atunci cand statia de calcat este mai silentioaza nivelul de decibeli este mai redus. Ar trebui sa tii cont de indiciul acesta cu atentie mai ales daca inc asa se afla si un bebelus care va avea nevoie de mai mult timp pentru somn fara sa fie trezit mereu de sunetele din jurul sau.

Sistemul de dispersie
Tinand cont de faptul ca statia de calcat utilizeaza cu mare succes forta pe care o da aburul, intr-o statie de calcat tefal sistemul de dispersie ar trebui sa fie mult mai performant. Ca si exemplu, talpa masinii de calcat ar trebui sa aiba mici orificii prin care sa fie evacuat aburul pe toata suprafata pe care o are materialul. In acest fel hainele se pot calca mai simplu si mai usor si nu vei mai avea atatea batai de cap. Numarul treptelor care vor permite ajustarea puterii sunt foarte importante mai ales pentru ca tesaturile calcate sunt diferite. In cazul in care o lenjerie de pat este usor de calcat, camasile barbatesti au nevoie de o putere mai mare pentru ca toate cutele existente sa fie netezite.

Functii
In functie de caracteristicile pe care o statie de calcat le are, in cazul in care aceasta are si functia de auto curatare sau de auto oprire si autor picurare sau anti calcar, investitia va merita cu siguranta. Materialele din care este facuta talpa pot sa contribuie la o curatare mai usoara.

Design
Inainte de a cumpara o statie de calcat buna, iti recomandam sa te orientezi spre o statie care iti place si pe care stii ca o vei folosi cu drag, care este eficienta si fiabila si care in mod sigur se va incadra in buget. Unul din produsele prezentate in cele ce urmeaza va fi in mod sigur potrivit pentru nevoile si exigentele persoanelor foarte pretentioase si care vor mereu sa arate impecabil.

Modele economice
Pentru persoanele care sunt foarte interesante de economia de curent electric avem si o veste buna: cele mai multe statii de calcat existente in prezent pe piata sunt facute in mod special pentru a consuma putin curent, deci tot ce trebuie sa faci este sa alegi cel mai modern model si vei beneficia in mod sigur si de economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *