Home / Aer conditionat / Heinner HAC-12INVB, aparat de aer conditionat ieftin si cu dotari decente

Heinner HAC-12INVB, aparat de aer conditionat ieftin si cu dotari decente

aparat de aer conditionat Heinner HAC-12INVB Inverter

In Romania verile sunt foarte calde si, de aceea, nevoia unui aparat de aer conditionat poate fi una extrem de urgenta. Unii oameni abia acum se hotarasc sa isi cumpere unul, altii se vad pusi in situatia de a alege un aparat dupa ce cel pe care il aveau s-a stricat si, oricare ar fi situatia, daca nu ai suficient de multi bani la dispozitie trebuie sa te orientezi catre un model mai ieftin.

Heinner HAC-12INVB Inverter este un astfel de aparat si provine de la o firma cu reputatie buna, mai ales cand vine vorba despre astfel de produse cu un pret mai scazut. Iar acest model este unul potrivit pentru locuinte mai mici, situatie in care performantele lui pot sa fie de ajuns.

Aspect

Este uneori de mirare cum la niste produse ieftine producatorii s-au gandit sa utilizeze si un afisaj cu LCD, in timp ce la altele cu pret mai mare acesta lipseste. Oricum, Heinner HAC-12INVB beneficiaza de un astfel de afisaj care arata gradele din incapere si temperatura la care este el setat. Mai are si cateva butoane discrete si in rest este un produs simplu, alb si elegant. Nici in ceea ce priveste marimea nu exagereaza, dimensiunile sale (atat pentru unitatea interna cat si pentru cea externa) fiind unele medii.

Utilitate si functii

Nu se poate spune ca Heinner HAC-12INVB este genul de aparat de aer conditionat care va fi in mod sigur acceptat de toata lumea ca o varianta dintre cele mai bune. In mare parte, el este unul potrivit pentru cei cu un buget mai redus, dar si pentru cei care nu au suprafata chiar atat de mare de racit.

Capacitatea sa este de 12000 BTU, adica suficienta pentru o camera si un hol sa spunem. Insa, daca nu ai un apartament sau o casa foarte mare, nici nu trebuie mai mult, aceasta fiind de altfel capacitatea si pentru multe aparate mai scumpe.

Din fericire, modelul este dotat si cu un sistem Inverter, care ii permite sa se plaseze pe o treapta superioara de eficienta energetica. Acest lucru inseamna ca el va consuma mai putin, sistemul dozand foarte bine cantitatea de energie in functie de temperatura din incapere. Astfel, clasa lui de eficienta energetica este A++ la racire, si A + la incalzire (desi suntem convinsi ca nu multa lume va utiliza si functia de incalzire in timpul iernii).

Exista si cateva functii suplimentare, desi din acest punct de vedere aparatul se putea prezenta mult mai bine. Marea sa problema este ca ii lipseste spectaculozitatea, fiind un model destul de sters care ofera putine lucruri in plus.

Totusi, atat timp cat acestea exista, ar fi bine sa vorbim despre ele. Asadar, aparatul are functie de auto restart si autodiagnosticare in caz ca se intampla ceva cu el. Ceva mai importanta si utila este functia Sleep, care opreste functionarea pe timpul noptii daca temperatura scade prea tare.

Cat despre filtru, Heinner HAC-12INVB beneficiaza de unul obisnuit, cu o capacitate de filtrare prea putin impresionanta, care nu reuseste sa elimine in totalitate praful si celelalte particule. Tinand cont ca sistemul de filtrare este unul important pentru sanatatea noastra, probabil aici este cel mai mare minus al acestui model.

In schimb nu lipsesc de pe specificatiile tehnice : mod anti mucegai si ventilarea.

Una peste alta, Heinner HAC-12INVB nu este un aparat de aer conditionat foarte slab calitativ, dar este un pic limitat de pretul la care se gaseste. Totusi, ofera suficienta calitate pentru a putea sa fie cumparat daca pretentiile cumparatorului nu sunt cele mai ridicate, fiind mai bun decat multe aparate din aceeasi categorie de pret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *