Home / Televizoare / PARERI – TV cu Android, Philips 55PFH5500/88, diagonala 139 cm

PARERI – TV cu Android, Philips 55PFH5500/88, diagonala 139 cm

Tehnologiile au evoluat destul de mult de la primele modele de tevelizoare cu functii Smart. Acum, dupa ce s-a reusit inclusiv integrarea sistemului de operare Android, putem spune ca lucrurile intra pe calea normala, iar aparatele merita cumparate. Modelul pe care il prezentam astazi, Philips 55PFH5500/88, face parte din aceasta categorie. Desi este un model mai vechi, fiind aparut la inceputul lui 2015, acum este cel mai bun moment sa il cumparati, deoarece vine cu o reducere de 1300 de lei.

Philips 55PFH5500/88 – Design

philips-55pfh5500-88_2

Elegant si modern, exact cum ar trebui sa arate un televizor c aceste specificatii. Oriunde l-ati monta, cu siguranta va atrage privirile musafirilor. Displayul de mari dimensiuni este conturat de o rama foarte subtire, care ofera mai astfel mai mult spatiu.

Totul in ceea ce priveste aspectul este facut sa atraga privirile. Ne-a placut in mod deosebit designul suportului, care desi pare fragil, ofera o stabilitate foarte buna, atat pentru balans lateral cat si pentru balans frontal.

Philips 55PFH5500/88 – Specificatii

Avand o diagonala de 139 cm este perfect pentru un living de mari dimensiuni, sau chiar si pentru o sala de conferinte mai mare. Rezolutia este una Full Hd, cu 1920 x 1080 pixeli. Poate era de preferat o rezolutie mai mare, insa nu cred ca avem de ce sa ne plangem la asa un pret. In plus, o rezolutie mai mare ar fi insemnat automat si un pret mai mare.

Sistemul audio este format din doua boxe cu o putere maxima de 20W. Putem spune ca este unul standard pentru un televizor cu aceste dimensiuni. Sunetul va fi destul de clar si puternic pentru o incapere de 20-30 mp. Totusi, daca va ganditi sa il montati intr-un spatiu mai larg ar trebui sa cautati si un sistem Home Cinema pentru mai multa putere.

philips-55pfh5500-88_3

Telecomanda este simplista, usor de manuit si cu functii intuitive. Navigarea prin meniul Smart va fi mai dificila doar cu aceasta telecomanda (probabil este doar o chestiune de obisnuinta), asa ca recomandam achizitia unui mouse si a unei tastaturi wireless. In rest, meniul este usor de folosit, mai ales daca ati mai avut contact cu un astfel de televizor in trecut.

Philips 55PFH5500/88 vine dotat cu 8GB de memorie interna care poate fi incarcata cu aplicatii sau jocuri. Avand in vedere ca unele jocuri pot avea si cativa GB, va puteti trezi ca ramaneti foarte repede fara memorie. In aceste situatii nu trebuie decat sa expandati memoria, fie prin intermediul unui hard extern, fie prin intermediul unui stick USB.

Google Play (adica Market-ul pentru aplicatii) pe televizor este o versiune mult simplificata a versiunii de telefon, care vine cu un numar mai mic de aplicatii.

Daca pana acum sunteti impresionati, va anunt ca nu am terminat. In ceea ce priveste conectivitatea are tot ce ai nevoie si inca ceva in plus. Ne-a placut ca are 3 porturi USB, dintre care unul este 3.0. Ne-a placut ca are 4 porturi HDMI, toate cu ARC (Audio Return Chanel). Mai are audio IN pentru portul DVI; iesire audio pentru casti; slotul CI+; receptor de Wi-Fi integrat; si inca multe altele.

Playerul multimedia integrat este foarte bine realizat, fiind usor de folosit. Aveto pisibilitatea de a reda continutul media indiferent de format direct de pe stick, sau memorie externa. Un aspect relativ neplacut: nu puteti schimba dimensiunea subtitrarii.

Concluzii

Perfect din toate punctele de vedere. Micile neplaceri semnalate pot fi trecute cu vederea foarte rapid. In fond, cu un asa pret si cu asa specificatii nu o sa va mai intalniti pentru o perioada lunga de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *