Home / Televizoare / [REVIEW] Televizor LED Smart Horizon 43HL733F

[REVIEW] Televizor LED Smart Horizon 43HL733F

Se poate oare sa gasesti un televizor Smart, cu diagonala de peste 100 cm, Full HD si cu un pret sub 1100 lei? Da, sigur ca se poate. Modelul prezentat astazi, Horizon 43HL733F, intruneste toate calitatile amintite mai sus, dar si multe altele.

Noua gama de televizoare, lansata de compania Horizon, contine doar modele care sunt foarte accesibile ca si pret. 43HL733F este un astfel de model, care datorita diagonalei de 109 cm se va potrivi foarte bine in orice living, sau dormitor, sau orice alta camera mai spatioasa. Acest model este cea mai potrivita recomandare pentru persoanele care au nevoie de un ecran de mari dimensiuni, care isi doresc functii Smart, dar care nu doresc sa investeasca foartemulti bani.

Horizon 43HL733F – Descriere

Cu exceptia siglei Horizon din partea frontala, este un televizor care arata destul de bine. Rama este neagra si subtire, iar picioarele de suport de integreaza foarte bine in designul general. Din cate se poate vedea aspectul picoarelor a fost preluat de la LG. Inclusiv prinderea din spate este asemenatoare.

res_883733277088a455aa3dc39b011a7c3c_450x450_p7ee

Putem spune ca este un model slim. Avand o grosime de doar 79 mm, fara stand, poate montat foarte aproape de perete. Picioarele ii mai adauga la grosime, insa nu foarte mult. Impreuna cu acestea, grosimea ajunge la 220 mm, asa ca va incapea pe o etajera, in caz ca acolo doriti sa-l montati.

Horizon 43HL733F – Specificatii tehnice

Functiile smart sunt unele dintre atractiile acestui model. Desi nu are placa Wi-Fi integrata, televizorul poate fi conectat la internet prin cablu, sau prin intermediul unul receptor Wi-Fi extern. Pretul unui astfel de dispozitiv nu depaseste 30 de lei lei in magazinele de specialitate.

Mergand mai departe, vei gasi destul de multe aplicatii preinstalate, cum ar fi browserul Opera, apliactia de Youtube, Facebook, Twitter, Netflix, si inca multe altele. Daca doriti si alte aplicatii, sau jocuri,, atunci le puteti descarca foarte usor prin intermediul Market-ului. Browserul functioneaza destul de bine, erorile fiind aproape inexistente. Recomandam, totusi, achizitia unei tastaturi si a unui mouse separat pentru a fi mai usor de navigat / tastat prin meniu. Apropo de meniu, acesta este in limba romana, asa ca va fi foarte usor sa il configurati dupa bunul plac.

res_e0897cbc10f1f94b48c965a5666d7efa_620x258_kqdo

Displayul este unul de tip Direct LED de 109 cm, cu o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli), care ofera imagini foarte bune calitativ atat in format HD, cat si pentru posturile non HD. Contrastul de 1200:1 si luminozitatea de 300cd/mp, fac ca imaginile afisate sa fie clare si vizibile din toate unghiurile de vizionare. Horizon 43HL733F se lauda cu unghiuri de vizionare de 178 grade, atat pe orizontala cat si pe verticala.

Pentru a imbunatatii imaginile este folosita si tehnologia Clear Motion Engine, care este folosita exclusiv la Horizon. Aceasta tehnologie ofera imagini de o claritate foarte mare, inclusiv pentru scenele in miscare. Astfel, va fi o adevarata placere sa urmariti meciurile, sau emisiunile sportive, din confortul casei.

Sunetul nu ne impresioneaza. Specificatiile producatorului spun ca sistemul audio este format din doua boxe care produc in total 12W. Desi este mai mult decat majoritatea televizoarelor din aceasta gama, care ofera doar 10W, cei 2 wati suplimentari nu “se simt”. totusi, sunetul este clar si se aude foarte bine, fara distorsiuni, chiar si la putere maxima. Daca doriti o claritate mai buna, sau un sunet mai puternic, puteti opta oricand pentru un sistem audio separat. Recomandam achizitia unor boxe de calculator din lemn.

Una dintre cele mai interesante functii pe care le-am intalnit la acest televizor este PVR (Personal Video Recorder). Prin intermediul acesteia puteti inregistra emisiunile voastre preferate direct pe stick, sau pe un hard extern, si le puteti revedea oricand doriti.

Pe partea de conectivitate avem disponibile toate cele necesare, RF-In, USB 2.0, Slot CI+, Scart, 2 porturi HDMI si altele. Astfel, aveti posibilitatea de a conecta si reda continutul digital de pe orice mediu de stocare.

Concluzii

Daca te-ai saturat sa platesti brandul, atunci Horizon 43HL733F este cea mai buna alegere pentru tine. Ofera un raport pret/calitate excelent, care cu greu poate fi egalat de un alt model.

2 comments

 1. Aspect

  7.80

  Calitate imagine

  2.40

  Tehnologii

  5.30

  Functii Smart

  3.40

  Pret

  9.20

  Bună, am probleme cu televizorul meu horizon. L-am achiziționat de 2 luni la început rula pe Youtube dar de o săptămână nu mai deschide aplicația. Va rog ajutați-mă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *