Home / Aer conditionat / Aparat de Aer Conditionat Whirlpool SPIW 409L Inverter, Pareri si Preturi

Aparat de Aer Conditionat Whirlpool SPIW 409L Inverter, Pareri si Preturi

Intotdeauna la prima achizitie de aparat de aer conditionat te vei lovi de doua intrebari: ce producator sa aleg? si, ce putere de racire sa aiba modelul ales? Aparatul pe care il prezentam in acest review nu are o putere de racire foarte mare si se potriveste uni apartament mai mic, de doua, maxim 3 camere. Aparatul este Whirpool SPIW 409L Inverter. Whirlpool este deja un brand cunoscut in materie de solutii de climatizare, asa ca nu mai este nevoie de prea multa prezentare. Notorietatea brandului este si unul dintre motivele pentru care am ales acest model pentru prezentare.

Pentru un tabel cu necesarul de BTU al apartamentului vostru consultati acest ghid.

Whirlpool SPIW 409L este un aparat de aer conditionat dotat cu tehnologii de ultima generatie (inclusiv inverter) capabile sa garanteze un confort optim, fara sa fie conditionat de temperaturile de afara.

Pretul este unul avantajos, avand transportul gratuit. Din pacate kitul de instalare si montajul nu sunt incluse in pret. Dar nu va vor costa mai mult de 350 de lei. Este posibil sa existe mici diferente ale acestui pret in functie de oras, sau de firma care face instalarea, asa ca nu va rezumati doar la o singura oferta de pret.

res_1dde171245acca0ac3effdc26b3ff099_450x450_1o8v

Aspectul unitatii de climatizare este unul clasic, similar cu ce intalnim si la alte modele. Este un aspect ingrijit, care arata bine si care se va potrivi in orice apartament, indiferent de designul cromatic ales.

Dimensiunea este una normala pentru un aparat de aer conditionat (818 x 270 x 217 mm), astfel ca puteti inlocui vechiul aparat fara a fi nevoie de alte modificari. Unitatea interioara are un afisaj digital care indica temperatura programata. Daca doriti mai multe informatii, ecranul LCD de pe telecomanda va sta la dispozitie pentru orice altceva. Programul setat, temperatura, viteza de ventilare, sau directia fantelor, toate aceste informatii le veti gasi pe telecomanda.

Fiind un aparat Whirlpool, vine integrat cu al saselea simt. Ce inseamna asta in cazul unui aparat de aer conditionat? Pe telecomanda se afla un senzor care detecteaza temperatura din locul in care se afla aceasta. Aceste date sunt transmise apoi catre unitatea de aer conditionat pentru realizarea unei temperaturi ambientale unitare. Fiind un aparat care ofera o putere de doar 9000 BTU, nu poate fi folosit in spatii foarte mari deoarece scade randamentul, facand sa creasca costurile de utilizare.

Whirlpool SPIW 409L se incadreaza in clasa energetica A+, cu un consum anual de 326 kWh, la racire, si 270 kWh la incalzire. Avand un randament foarte bun pe partea de incalzire, poate fi folosit cu succes si iarna, fara a avea costuri foarte mari.

Consumul scazut de energie se datoreaza si tehnologiei Inverter, care reuseste sa afaca aparatul mai economic si mai silentios. In ceea ce priveste zgomotul facut, este una dintre cele mai silentioase unitati de aer conditionat prezentate. Unitatea interioara produce doar 39 dB, iar cea exterioara 49 dB.

Printre functiile prezente in pachet nu este nici o noutate. Dispunem de racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, sau autocuratare (in momentul opririi aparatului aceasta functie usuca in mod automat vaporizatorul, prevenind aparitia bacteriilor). Pentru o filtrare sporita a particulelor din aer si a mirosurilor, SPIW 409L vine echipat cu un filtru HD si cu un filtru cu carbon activ. Impreuna pot retine pana la 90% din particulele de praf din aer, precum si orice miros neplacut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *